Ізмаїльську міську лікарню перетворять на передовий медцентр Придунав’я

В Ізмаїлі стартували роботи з реконструкції центральної міської лікарні. В рамках «Великого будівництва» вона буде фактично відновлена і перетвориться на стильне будівлю з комфортними приміщеннями та сучасним обладнанням, якої давно не вистачало у вільному доступі для пацієнтів. Левову частину витрат покриє державний бюджет, часткове фінансування забезпечать область і власні ресурси міста. Про це заявив міський голова Андрій Абрамченко під час презентації проекту.

Фактично це буде капітальний ремонт, а за деякими елементами – нове будівництво об’єкта. Проект увійшов в президентську програму «Велике будівництво» і розрахований на повну реалізацію в найближчі роки. Загальна площа території, зайнятої під будівельні роботи, складає 3 300 м кв, а вартість проекту 131 млн 204 тис. Грн. Перший транш у розмірі 8 млн грн вже надійшов до міського бюджету, гроші освоєні.

«Місту такий обсяг виконати самостійно неможливо. Основна частина витрат покривається державним бюджетом. Ізмаїл теж надасть фінансові вливання в певній частині реконструкції першого етапу. По можливості, ресурси надаватиме і обласний бюджет», – підкреслив Андрій Абрамченко.

За розмірами і значимістю об’єкта Ізмаїльський мер порівняв реконструкцію міськлікарні з будівництвом Палацу спорту. Назвавши це важливим фактором, він заявив, що лікарня протягом декількох років буде побудована заново і обладнана найсучаснішим медичним обладнанням.

«Сьогодні роботи починаємо з реконструкції першого поверху – будівництва приймального відділення», – розповів Абрамченко, продемонструвавши хід робіт.

Обсяг робіт з облаштування приймального покою проходить на площі 700 кв м. Так, вхід з боку проспекту Суворова приберуть. Вид лікарні з боку виконкому буде наступний: обладнується рампа на дві частини приймального відділення. Перша буде вести до приймального покою дитячого відділення, друга – в дорослий. Головна особливість нового приймального покою в тому, що він буде зроблений з дотриманням сучасних міжнародних вимог. Тут буде два ліфта, рентген-кабінет, також в межах приймального відділення буде обладнаний операційний блок, реанімація, палата інтенсивної терапії для надання невідкладної допомоги, МРТ, КТ.

«Так, лікарня отримає все те, чого так довго не вистачало пацієнтам нашого міста. Обладнання вже закуплено і знаходиться на складах. Всі кабінети будуть оснащені сучасною технікою. Уже через кілька місяців приймальне відділення буде повністю укомплектовано. У наступному році планується продовжити роботи з реконструкції інших відділень», – повідомив міський голова.

Чи не торкнеться реконструкція лише третього поверху, на якому розташовується дитяче відділення. Воно вже оснащено передовим медичним обладнанням і було здано в експлуатацію в поточному році в повному обсязі.

Крім того, лікарню обладнали власної кисневої станцією. Важливість наявності такої, на думку мера, підтвердила ситуація з лікуванням коронавируса. Після будівництва подібної станції на території Дунайської обласної лікарні смертельна небезпека для нужденних в кисні пацієнтів зникла. Нагадаємо, це стало можливо завдяки спільним зусиллям міста, області та соціально орієнтованого приватного бізнесу. Киснева станція працює на 125 підключень, і сьогодні це дозволяє ефективно лікувати хворих.

Новий проект лікарні передбачає установку власного дизель-генератора, який буде забезпечувати безперебійне живлення не тільки даного медзакладу, а й знаходиться неподалік перинатального центру.

“Це важливий проект не тільки для Ізмаїла. Реформа медицини передбачає, що гроші йдуть за пацієнтом. Саме тому формування сучасної медицини в місті дозволяє нам сказати, що наше медослужіваніе буде повноцінним і ефективним. Таким чином медицина стане самодостатньою і зможе сама розвиватися і допомагати в наданні послуг всьому Ізмаїльському району в нових його межах», – резюмував Андрій Абрамченко.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *