Голубці, хрустики і бринза: у Кодимі готують онлайн-ярмарок

20 вересня фермери і майстри Кодимського району влаштовують онлайн ярмарок своєї продукції. Серед учасників – майстри, які створюють унікальні авторські прикраси, свічки з природнього воску, гончарні вироби, рушники, вишиті подушки, посуд, картини, флоромозаїки, мило. Фермери представляють молочну продукцію, мед, чай, сухофрукти, шоколад, пастилу та багато місцевих смаколиків.

медТреба відзначити, що північ Одеської області – екологічно чистий регіон. Тут немає великих промислових підприємств, а воду досьогодні можна пити прямо з природніх джерел.

Також для відвідувачів підготували майстер-класи з живопису, флоромозаїки, вишивки, ковальства, гончарства; виготовлення свічок, чаю, сухофруктів, мила; приготування голубців, хрустиків і бринзи. Всі вони виходитимуть у запису на сторінці ярмарку протягом дня і залишаться вільними для перегляду.

В умовах пандемії і загального карантину майстри з півночі Одеської області втратили можливість реалізовувати свою продукцію. Раніше вони це робили на численних фестивалях і ярмарках, які протягом року минали по всій області, в містах України та столиці. З початком карантину люди задумалися про нові шляхи збуту своєї продукції і про способи пошуку нових клієнтів.

На допомогу прийшли нові технології, соціальні мережі і такі організації як Український культурний фонд (програма «Культура. Туризм. Регіони»), програма USAID «Конкурентоспроможна економіка України» (КЕУ) і Офіс розвитку малого і середнього підприємництва / SME.DO при Міністерстві розвитку економіки, торгівлі і сільського господарства України.

Ярмарок пройде протягом всього дня 20 вересня – онлайн, але товари можна доглянути вже – і заздалегідь зв’язатися з продавцем.

Ярмарок пройде цієї неділі, 20 вересня на сторінці проекту Шпаків шлях. Культурно-туристичний маршрут (https://www.facebook.com/events/3240277622674836/permalink/3371011002934830/)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *