Білгород-Дністровську лікарню переводять у заклад першої хвилі з Covid-19

Білгород-Дністровська центральна районна лікарня включена до переліку медустанов, визначених для госпіталізації хворих з COVID-19. Відповідне рішення було прийнято на підставі невтішної статистики зростання захворюваності, спровокованої коронавірусів, штабом по ліквідації наслідків медико-біологічної надзвичайної ситуації природного характеру державного рівня. Необхідне розпорядження 26 серпня 2020 року підписав глава Міністерства охорони здоров’я і керівник штабу Максим Степанов. А відповідний наказ від Департаменту охорони здоров’я Одеської обласної державної адміністрації про переведення лікувального закладу в лікарню першої хвилі, в якій будуть розміщувати інфікованих коронавірусів жителів міста, району та прилеглих районів, – вже надійшов.

Всього в районній лікарні передбачать 50 ліжко-місць для пацієнтів з COVID-19. У дитячому відділенні будуть розміщені пацієнти у важкому стані. Тут же будуть встановлені апарати штучної вентиляції легенів. Необхідне обладнання вже завезено. Неврологічне відділення відведуть для медпрацівників (миття, дезінфекція тощо). Відзначається, що діти і жителі району, які потребують медичної допомоги за іншими свідченнями, будуть проходити відповідне лікування в міській лікарні.

Слід зазначити, що пріоритетним критерієм вибору медичних установ першої хвилі, за інформацією МОЗ, визначено безпеку пацієнтів. Госпіталізовані з COVID-19 повинні отримувати всі необхідні медичні послуги без необхідності переведення в іншу лікарню при погіршенні стану, а ті пацієнти, які потрапили до лікарні через інших захворювань, повинні не перетинатися з інфікованими коронавірусів пацієнтами і безпечно проходити лікування.

Нагадаємо, про входження Білгород-Дністровської ЦРЛ та Арцизької ЦРЛ в медустанови першої хвилі було видано розпорядження МОЗ.

Також необхідно підкреслити, що вибір лікарень першої лінії-загальна позиція глав обласних держадміністрацій, МОЗ та Національної служби здоров’я.

Нині в Білгород-Дністровської ЦРЛ ведеться підготовка, влагоджуються організаційні та технічні питання про входження до лікувального закладу першої лінії по коронавірус.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *