Подалі від батьків: у Біляївському районі втікали з дому 50 підлітків

Одеські правоохороці звертають увагу громадськості на проблеми в родинах. Переконані: байдужість до того, що відбувається з дітьми, часто призводить до появи проблем у їхньому середовищі та втечі з дому.

На жаль, до поліції повсякчас надходять повідомлення про зникнення неповнолітніх. Приміром, тільки до одного Біляївського відділу поліції з початку року надійшло близько 50-ти звернень про те, що підлітки самостійно залишили місце мешкання.

«Усіх дітей правоохоронці повернули додому, але питання порушеного клімату в співіснуванні з батьками, через який вони і вдалися до втечі, у багатьох із них залишається відкритим», – розказує начальник територіального ВП Вадим Кулібаба.

Причиною обурення дітей та їхніх втеч нерідко стає нестача батьківської любові та уваги, зауважують співробітники ювенальної превенції, яким доводиться розплутувати клубки сімейних негараздів юних підопічних та їхніх батьків.

Поліцейські наголошують, що дітям дуже важливо знати, що їх приймають такими, які вони є, та люблять без будь-яких умов.

«Приділяйте хоча б трохи часу щирим розмовам з дітьми, знаходьте компроміси у проблемних питаннях, особливо з підлітками перехідного віку, а не ображайте, не карайте категоричними заборонами або, чого більше, не відмахуйся від них, коли вони самі просять у вас батьківської поради. Виховуйте дітей з любов’ю, вкладайте в них батьківську турботу та доброту і ви побачите разючі зміни у їхній поведінці та ставленні до вас», – наголошують правоохоронці.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *