Одеська мерія профінансувала онкоскринінг простати 36 тисячам чоловіків

У рамках реалізації Міської цільової програми «Здоров’я» триває забезпечення одеситів доступним онкоскринінгом новоутворень передміхурової залози.

Про це повідомляє сайт Одеської міської ради.

З міського бюджету Одеси виділено фінансування на закупівлю реактивів та витратних матеріалів для визначення рівня простатспецифічного антигену (ПСА) в сироватці крові. Це дослідження дозволяє своєчасно виявити злоякісні новоутворення передміхурової залози в чоловіків.

Направлення на безкоштовний аналіз крові для визначення ПСА пацієнти з доброякісними захворюваннями передміхурової залози можуть отримати у лікарів-урологів усіх міських лікарень і консультативно-діагностичних центрів (поліклінік) Одеси.

Визначення ПСА проводиться на базі п’яти великих клінічних лабораторій Одеси – міської лікарні №5, міської клінічної лікарні №10, поліклінічного відділення міської клінічної лікарні №1, консультативно-діагностичних центрів №6 і №20.

За час роботи Програми обстеження на онкомаркери раку простати пройшли 36 178 одеситів. Подальшому диспансерному спостереженню підлягають ще 7 662 хворих.

У 4083 пацієнтів було виявлено підвищений рівень ПСА, у 1919 випадках виконана мультифокальна біопсія, що дозволяє виявити рак передміхурової залози на ранніх стадіях захворювання і рекомендувати хворим ефективні сучасні методи лікування, що забезпечують ліквідацію онкопроцесу і позитивний прогноз захворювання.

Всі пацієнти з діагностованою онкопатологією передміхурової залози направлені на лікування до профільних фахівців обласного онкодиспансеру. Крім того, у 5096 пацієнтів проведено комплексне протизапальне лікування запальних захворювань передміхурової залози, виявлених завдяки скринінгу в рамках Міської програми «Здоров’я».

В мерії підкреслюють: своєчасне виявлення злоякісних новоутворень на ранніх стадіях дозволяє якомога раніше почати лікування, що сприяє успішному одужанню і підвищує якість життя пацієнтів.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *