Біляївка та Ізмаїл – у червоній зоні через загрозу коронавірусу

27 серпня відбулося позачергове засідання Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, на якому було прийнято рішення про новий епідемічному зонування. Через стрімке погіршення епідситуації Ізмаїл перемістився з помаранчевої до червоної зони.

Про це повідомляє Урядовий портал.

Нове епідемічне зонування почне діяти з 00:00 години понеділка, 31 серпня.

В Одеській області, крім Ізмаїла, в червоній зоні опинилось і місто Біляївка. У цих населених пунктах діятимуть посилені додаткові карантинні обмеження, такі як заборона на роботу громадського транспорту, припинення роботи ТРЦ, закладів освіти, кафе і ресторанів.

До помаранчевої зони з 31 серпня будуть віднесені місто Чорноморськ, а також Болградський, Овідіопольський і Тарутинський райони.

Міста Одеса, Білгород-Дністровський, Подільск, Теплодар і Южне, а також Арцизький, Березівський, Біляївський, Іванівський, Ізмаїльський, Лиманський, Подільський, Савранський і Саратський райони – у жовтій зоні.

Такі епідемічні рівні встановлюються на 14 днів.

Зазначимо, регіон може потрапити до “жовтої” зони, якщо протягом 5 днів показники інфікування змінюються, а завантаженість ліжок коливається від 5% до 50%. Натомість у разі, якщо пацієнти з COVID-19 займатимуть понад 50% місць у лікарнях регіону, в області запровадять “помаранчевий” ризик небезпеки.

Якщо ж в регіоні фіксуватимуть зростання кількості інфікованих на COVID-19, а в лікарнях завантаженість ліжок перевищить 75%, там запровадять “червоний” рівень.

Додамо, у “жовтій” зоні заборонили діяльність нічних клубів та закладів харчування з 00:00 до 07:00,  обмежили проведення масових заходів у закладах харчування (не більше 20 людей) та роботу хостелів та установ соцзахисту для людей похилого віку, які знаходяться у зоні ризику.

У “помаранчевій” зоні обмежили: діяльність закладів харчування (наповненість не більше 50% посадкових місць), перевезення пасажирів (не більше 50% сидячих місць), діяльність закладів розміщення (окрім готелів), планові госпіталізації в лікарнях, роботу спортзалів та закладів культури, прийом нових змін у дитячі табори. А також діють обмеження на масових заходах: 1 людина на 100 квадратних метрів та не більше 220 людей загалом.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *