В одеських школах запроваджують посади медсестер і охоронців

Про це стало відомо під час освітнього форуму для педагогів, який проводить Департамент освіти та науки Одеської міськради з 25 по 27 серпня.

Про це повідомляє сайт Одеської міської ради.

Серед озвучених проблем галузі обговорили те, що у рамках освітньої реформи навчальні заклади можуть позбутися шкільних медсестер. Тоді як в умовах загрози поширення коронавірусу медичні працівники у школах вкрай необхідні. Також викликає питання відсутність у штаті  посади охоронця, школи змушені звертатися до приватних охоронних агентств.

Геннадій Труханов доручив департаменту освіти та науки Одеської міськради розглянути питання введення цих посад до штату всіх муніципальних загальноосвітніх навчальних закладів.

Як згодом повідомила очільниця департаменту Олена Буйневич на своїй сторінці у Фейсбук, “З 1 жовтня у штатних розписах закладів освіти будуть посади охоронців, які забезпечуватимуть безпеку під час занять. Це стосується і садочків, і шкіл, і позашкільників”.

Ставки охоронців муніципалітет планує запровадити з 1 жовтня, тож протягом вересня планують підібрати кандидатури на ці посади.

Раніше кошти за охорону в освітніх закладах збирали з батьків, – у випадку якщо школи укладали угоди з охоронними агенціями.

Як повідомили в мерії, на сьогодні всі міські школи готові до прийому учнів, забезпечені всім необхідним, зокрема й засобами дезінфекції та безконтактними термометрами. Проводиться організаційна робота всередині колективів і з батьками.

«У нас є всі підстави для того, щоб 1 вересня діти пішли в школу і вчилися у звичайному режимі. Звичайно ж, з виконанням усіх санітарно-епідеміологічних вимог Міністерства охорони здоров’я України. Ми також передбачили всі варіанти розвитку подій. У разі погіршення епідеміологічної ситуації готові перейти на дистанційне навчання», – зазначив Геннадій Труханов.

За аналогією до минулого року на допомогу учням і педагогам підготовлені відеоуроки з різних предметів, розробляється інтерактивна Освітня карта закладів освіти.

Міський голова подякував керівництву і співробітникам одеського телеканалу «Медіа-інформ», які минулого року спільно з департаментом освіти та науки Одеської міської ради першими в Україні реалізували проєкт теленавчання «Одеса проводить урок», випустивши в ефір 97 уроків.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *