Прибудують ліфт: в Одесі капітально ремонтують школу для дітей з інвалідністю

21 серпня мер Одеси Геннадій Труханов проінспектував роботи в Одеській спеціалізованій загальноосвітній школі №75 на вул. Садовій, 4.

школаРоботи з капітального ремонту будівлі школи знаходяться на фінальній стадії: проведені зміцнення фундаменту, міжповерхових перекриттів і заміна інженерних мереж, встановлена сучасна система пожежної безпеки, завершуються оздоблювальні та фасадні роботи. Паралельно проводиться закупівля меблів, устаткування й оснащення школи.

Навчальний процес у школі планують розпочати з 15 вересня.

Будівля школи розташована в історичному ареалі міста, вона не є пам’яткою архітектури, але яскраво представляє історію Одеси.

«Ця будівля була побудована в 1885 році. Тут знаходився притулок для бездомних людей. Примітно, що з того часу на будівлі зберігся герб, який говорить: «Великодушністю перемагаю». Ця фраза повністю відповідає тій місії, яку сьогодні несе школа. Тут здобувають освіту, а також професійні навички діти з особливими освітніми потребами», – розповів Геннадій Труханов.Труханов

Мер Одеси підкреслив, що навчальний заклад не скасовує сучасні принципи інклюзивної освіти, а, навпаки, доповнює їх. Крім індивідуальної освітньої програми, з 4 класу діти отримують тут профільну трудову освіту за такими напрямками: швейна справа і художня вишивка, взуттєва, столярна справа, молодший обслуговуючий персонал і картонажно-палітурна справа.

У подальших планах мерії – реконструкція майстерень, які знаходяться у дворі будинку, а також прибудова шахти ліфта із зовнішнього боку будівлі.

Довідково. 
Навчальний заклад працює з 1929 року, з моменту спорудження будівлі капремонт не проводився. На сьогодні школу відвідує близько 180 дітей з інвалідністю, з них 74 навчаються вдома, серед них 41 дитина, яка пересувається за допомогою інвалідного візка. Після завершення ремонтних робіт учні зможуть здобувати освіту безпосередньо в будівлі школи, що дозволить підвищити рівень соціалізації дітей та адаптації їх у доросле життя.

школа

гербшколаДжерело – сайт Одеської міської ради

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *