COVID-19: в Одеській області збільшили кількість опорних лікарень

Завантаженість ліжок у медичних закладах Одеської області збільшилася. Це пов’язано зі зростанням кількості хворих на COVID-19 у тяжкій та середній формах, розповів голова Одеської ОДА Максим Куций.

Він зазначив, що через це роботу лікарень першої хвилі скорегували. Як пояснила директорка регіонального департаменту охорони здоров’я в ОДА Наталія Одарій-Захар’єва, нові лікарні додали в Арцизі, Болградському районі та місті Роздільна.

Також, за її словами, хворих на COVID-19 прийматимуть у  міській лікарні № 5 м. Одеси та дитячій лікарні №3.

Одарій-Захар’єва додала, що в містах Чорноморськ, Южне та Біляївка лише по одній лікарні. Усіх хворих з цих міст направляють до Одеського міського клінічного центру.

Натомість заступник директора з дослідження бiологiчних факторiв обласного лабораторного центру МОЗ Сергій Дементьєв під час брифінгу заявив, що через перевантаженість ліжок Одеська область може потрапити до “помаранчевої” зони.

За його даними, станом на 21 серпня завантаженість ліжок складає 60,6%. Якщо протягом наступних п’яти днів вона не зменшиться до 50%, регіон змінить “жовту зону” на “помаранчеву”. Ще однією причиною для цього може стати динаміка захворюваності, нагадав Дементєв.

Ми реєструємо приблизно 1600 випадків за 14 днів. Якщо ми будемо реєструвати 1900 випадків за 14 днів, тоді область перейде до “помаранчевої” зони,” — розповів Сергій Дементьєв.

Наразі за його словами інтенсивний показник захворюваності в Одеській області складає 69,9% при нормі в 40%. Аби перевести регіон у “помаранчеву” зону, цей показник має складати 80%.

Додамо, уряд запровадив нові правила щодо адаптивного карантину, які з 19 серпня почали діяти на Одещині. У “жовтій” зоні заборонили діяльність нічних клубів та закладів харчування з 00:00 до 07:00, обмежили проведення масових заходів у закладах харчування (не більше 20 людей) та обмежили роботу хостелів та установ соцзахисту для людей похилого віку, які знаходяться у зоні ризику.0

20 серпня ухвалили новий поділ міст за епідемічними зонами затвердили 20 серпня на позачерговому засіданні Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *