Вимушені переселенці в Одесі мітингували проти виселення з Центру допомоги

Переселенці з окупованого Донбасу вийшли на акцію протесту під стінами Одеського обласного центру соціально-психологічної допомоги. Люди мітингували проти виселення з установи, адже нові угоди з ними досі не уклали.

Про це повідомляє Суспільне. Одеса.

 Учасники заходу вимагали підписати угоди з правом проживання в Центрі соціально-психологічної допомоги до 1 серпня 2021 року. Також мітингарі просили надати їм право перебувати на території установи до врегулювання ситуації на Донбасі.

Учасниця акції та переселенка з міста Червонопартизанськ, що на Луганщині, Анжела мешкає у центрі з донькою. Жінка запевнила, що людей “насильно не виселяють”, однак працівники закладу “проводять з ними роботи”.

Переселенці мітинг Одеса

Кажуть, що ми тут не можемо жити, те, що тут не пристосовано до життя. Останнього разу приходила комісія з департаменту, вони казали, що ми тут не маємо права жити тому, що я працездатна і маю йти шукати житло”,– розповіла Анжела.

Іван Сопілко – ветеран війни на Донбасі, наразі працює в поліції. У Центрі мешкає приблизно 1,5 року. Чоловік розповів, що 1 серпня закінчився термін угоди на проживання і його нібито виселяють.

Переселенці мітинг ОдесаФото: Суспільне Одеса

Під час особистої розмови з в.о. директора центру, я їй розповів, що свої соціальні складнощі ще не подолав. Тобто я велику частину своєї зарплатні витрачаю на догляд за своєю мамою і бабусею. Вона це не зрозуміла, сказала, що це мої особисті потреби. Після цього сказала покинути центр”,– запевнив Іван.

Згодом до мітингувальників вийшла виконувачка обов’язків директорки центру Олена Пантюхіна. За її словами, кожна ситуація розглядається індивідуально.

Переселенці мітинг Одеса

Ми не можемо говорити про те, що всі заселяються чи всі виселяються. Стосовно Івана Сопілка, людина соціалізувалася, центр виконав свої задачі. Зараз він офіцер поліції. Чи не працює? Зарплату ж отримує, а куди витрачає – це вже особиста справа”,– зазначила в.о. директорки.

Вона додала, що угоди з мешканцями готуються з кінця червня, але цей процес “затягується”, оскільки в документах були вказані недостовірні дані про керівництво закладу.

Наразі угоди продовжують до 1 квітня 2021 року. Зараз це все передруковує одна людина раз на тиждень. Як ви думаєте, сто угод – це так швидко? Це не швидко”, – додала Пантюхіна.

Також під час акції мітингувальники сформували звернення до Верховної Ради України з проханням вплинути на ситуацію.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *