Застрягли в Туреччині: 20 українських моряків просять про допомогу

20 моряків з Чорноморська вирушили до Туреччини для посадки на судно, але замість рейсу втрапили в халепу, залишившись за кордоном без грошей: роботодавець зник, а повернутися до України немає можливості.

Про це повідомив керівник проектів “Фонду допомоги морякам та трудовим мігрантам” Ассоль “Андрій Шевченко.

Він розповів, що до організації звернулися за допомогою 20 українських моряків – членів екіпажів суден “ARIF KAPTAN” і “RICHARD BORCHARD”, які були найняті для посадки на судно в одному з портів Турецької Республіки. З 7 липня до сих пір вони знаходяться в готелі міста Карасу (Туреччина). У них закінчилися гроші, а менеджер екіпажу Артур Харатян не відповідає на їхні дзвінки.

У нас великий борг за готель і немає грошей на їжу! Просимо допомоги у поверненні додому! Всі громадяни України”, – повідомляють моряки.

За останніми даними, 13 членам екіпажу вдалося отримати матеріальну підтримку від рідних і діаспори, але сім моряків знаходяться в дуже важкому становищі.

“Ассоль” звернулася за роз’ясненнями до посередника при працевлаштуванні, але його контактні телефони не відповідають, а на електронне звернення ще немає відповіді.

Також “Ассоль” звернулася за підтримкою до дипломатичних служб України.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *