Овідіополь стане центром нової ОТГ на Одещині. ВІДЕО

Нова Овідіопольська селищна об’єднана територіальна громада на Одещині почне своє самостійне життя після виборів у жовтні 2020 року: у складі селища Овідіополь, сіл Калаглія і Миколаївка. Протягом останніх 4 років місцева влада намагалася створити ОТГ добровільно, але їй це не вдалося. Тому у новому форматі громада запрацює вже після виборів.

Разом нова громада об’єднає близько 15 тисяч мешканців, з них понад 13 тисяч – це мешканці самого Овідіополя. Між тим, ця територія вже зараз інвестиційно приваблива, адже саме тут працює потужне підприємство, турецька компанія “Овід Вінд”, яка розмістила на прилеглих землях вітряну електростанцію, – наразі єдину на Одещині. Окрім того, тут чекають створення нових підприємств переробної галузі, і планують розвивати туризм.

Сьогодні до нас зайшли вітряки, допомагають вирішувати дуже багато питань. Можливо, до нас зайдуть дуже крупні інвестори, але мені б хотілося, щоб наші місцеві фермери від цього не постраждали, тому що вони багато років займаються землею і роблять внесок в бюджет селищної ради”, – розповіда голова Овідіопольської селищної ради Лілія САВЕЛЬЄВА.

Більше про потенціал розвитку нової ОТГ очільниця селища розповіла в інтерв’ю СИЛІ ГРОМАД. Дивіться повне ВІДЕО:

https://www.facebook.com/727630804292612/videos/294607481764779/?modal=admin_todo_tour

Авторка – Оксана Піднебесна

One thought on “Овідіополь стане центром нової ОТГ на Одещині. ВІДЕО

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *