Операція з підйому затонулого танкера в Одесі вчергове провалилася

24 липня представники судновласника не змогли підняти танкер Delfi. Причин “багато”, зокрема підрядник занадто пізно почав роботи, повідомив співвласник компанії “ТІС”, яка займається підйомом судна, Андрій Ставніцер.

На своїй сторінці в Facebook він зазначив, що роботи “затягнулися” через відсутність досвіду у виконавців підому.

Неприємно розчаровувати глядачів, але все ж стоп. Операція не закінчилася, ми робимо перерву до світанку”, – написав Ставніцер.

Також він запевнив, що танкер мали відтягнути за допомогою сталевих тросів довжиною понад 300 метрів, однак буксири не змогли підійти близько до судна.

Співвласник “ТІС” наголосив, що причин “багато”, однак всі перераховувати не став. Натомість зазначив, що підрядник почав роботи занадто пізно, не розрахувавши час.

Натомість керівник Одеської ОДА Максим Куций наголосив, що підрядна організація виявилася “технічно не спроможною реалізувати свій план” за допомогою буксирів. Таке він написав на своїй сторінці в Facebook.

Куций додав, що операцію з підйому продовжать 25 липня, оскільки поки що судновласник користується правом самостійного підняття танкера.

Додамо, якщо танкер не вийде підняти до кінця тижня, підйомом займеться Адміністрація морських портів України, розповів керівник Одеської ОДА Максим Куций. 23 липня АМПУ оголосила тендер з вибору підрядника. Операцію оцінили майже в 25 млн грн. Згодом ці гроші планують стягнути з власника танкера, сказав Куций.

Як писала СИЛА ГРОМАД, танкер намагались підняти за допомогою канатів 18 липня. Під час робіт обірвалось місце кріплення одного зі швартувальних кінців канату, повідомила прессекретарка Одеської міськради Наталя Мальцева.

Тоді власнику затонулого танкера Delfi знову продовжили термін підйому судна, повідомив міністр інфраструктури Владислав Криклій. За його словами, танкер не вдалося підняти до 20 липня через неправильні розрахунки.

Нагадаємо, через шторм в Одеській затоці ще 22 листопада 2019 року зірвало з якоря танкер Delfi. Його прибило до хвилерізу на пляжі “Дельфін”. На борту були капітан та два члени екіпажу. Коли судно зазнало краху, їх евакуювали та направили до лікарні.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *