Мешканці Курісовської ОТГ пікетують під Радою: не хочуть в Березівський район

50 жителів майбутньої Курісовської ОТГ у вівторок, 21 липня, прибули до Києва, щоб під час позачергового засідання Верховної Ради пікетувати парламент в знак протесту про приєднання територій громади до Березівського району.

На акцію протесту приїхали жителі Курісового, Каїр, Новомиколаївки і Сербки.

“Ми налаштовані рішуче, у нас делегація представників кожного села. Сподіваємося, нас почують. У нас є підтримка на обласному рівні – в особі Олега Джумберовича Кутателадзе, і народний депутат Степан Миколайович Чернявський також підтримує наші вимоги, – розповіла мешканка села Каїри пані Неля.

Активістка розповіла, що напередодні від’їзду, за кілька годин вони зібрали 2 340 підписів жителів громади під вимогою приєднати Курісовську громаду до Одеського району. Пояснюють: в облдержадміністрацію та облраду пакети документів одразу відправили на електронну пошту, наступного дня копії спрямували рекомендованим листом, а до Верховної Ради передали оригінали документів.

Нагадаємо, у першому варіанті ліквідації й створення районів на території Одеської області, Курісовська ОТГ мала “відійти” до укрупненого Одеського району. Проте, перед узгодженням остаточного рішення на погоджувальній раді ряд нардепів від ОПЗЖ настояли на утворенні ще одного, “додаткового” району з центром в Березівці.

Нагадаємо, раніше з пікетом під Верховною Радою й аналогічними вимогами стояли жителі Доброслава. Їхню думку  в парламенті почули, і віднесли майбутню громаду в Одеський район.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *