Одеська міська рада закупила ще два апарати ШВЛ, тепер – австрійські

У рамках заходів з протидії поширенню COVID-19 міська влада продовжує дооснащення лікувально-профілактичних закладів Одеси сучасним медичним обладнанням. За кошти міського бюджету Одеси придбані два нових апарати високочастотної струменевого штучної вентиляції легенів Twin Stream виробництва Австрії. Один новий апарат ШВЛ введено в експлуатацію в міській клінічній інфекційній лікарні, другий – у міській клінічній лікарні №10.

Про це повідомляє сайт Одеської міської ради.

Як повідомляють в мерії, таке обладнання оснащене трьома режимами вентиляції і може використовуватися як для дихальної підтримки пацієнтів з COVID-19, так і при хірургічних операціях. Апарати ШВЛ дозволяють проводити вентиляцію легенів без інтубації трахеї у пацієнтів будь-якого віку – дорослих, дітей і новонароджених.

Тим часом, у міській інфекційній лікарні Одеси є в наявності 32 апарати ШВЛ, які можуть бути використані для респіраторної підтримки пацієнтів з важкими формами COVID-19. Наразі в лікарні немає пацієнтів, які потребують проведення штучної вентиляції легенів.

Крім того, опорні стаціонари Одеси за рахунок міського бюджету отримали велику поставку кисневих концентраторів Newlife Intensity 10 виробництва США. Ці апарати використовуються як для безпосереднього подавання кисню пацієнту, так і для забезпечення киснем медичних апаратів. До міської інфекційної лікарні передали 50 кисневих концентраторів, 44 – у МКЛ №1 і чотири апарати – у МКЛ №10.

Нагадаємо, в рамках протиепідемічних заходів 2020 року за кошти міського бюджету для одеських лікарень вже придбали 32 сучасних апарати ШВЛ: 15 апаратів Dixion (Німеччина), 8 апаратів Newport  (США), 7 апаратів  Neumovent (США) і два апарати ШВЛ Ювента-Т (Україна).

Також, як писала СИЛА ГРОМАД,  місто закупило монітори пацієнта, пульсоксиметри та інше сучасне медобладнання для надання допомоги пацієнтам з COVID-19.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *