В Одесі розбився легкомоторний літак, загинули двоє пілотів

17 червня двоє людей загинуло внаслідок падіння літака Y1 “Дельфін” в Одесі. Цю інформацію підтвердив голова Нацполіції в Одеській області Олег Бех.

У пресслужбі Нацполіції Одеської області повідомили, що літак впав на Овідіопольській дорозі, що в Малиновському районі.

Як розповіли у Нацполіції, на момент аварії у літаку перебувало двоє чоловіків. Один з них загинув на місці, інший по дорозі до госпіталю.

Речниця Нацполіції Одеської області Любов Гордієвська повідомила, що літак проходив сертифікаційне випробування.

З місця події поліцейські вилучили план польоту, в якому зазначена його мета та маршрут.

Як повідомив головний лікар Одеської міської клінічної лікарні № 11 Микола Турчин, лікарі намагалися реанімувати другого чоловіка протягом 50 хвилин.

За його словами, чоловіка 1955 року народження привезли до закладу о 13:10 у стані агонії. Турчин додав, що медики виявили численні травми грудної клітини, черепно-мозкову травму та травму скелету.

Реанімаційні заходи здійснювали на шляху до реанімації на каталці швидкої допомоги. На жаль, 50-хвилинна реанімація не дала результату, пацієнт помер,” – зазначив Турчин.

Наразі відомо, що правоохоронці кваліфікували падіння літака за ч. 3 ст. 276, та ст. 115 Кримінального кодексу України. Про це Суспільному Одеси повідомив головного управління Нацполіції Одещини Олег Бех.

За його словами, поліція розглядає декілька версій падіння. Одна з них – пілоту стало погано. Також правоохоронці очікують на перевірку технічного стану літака. Під час слідства літак будуть охороняти. Потім його планують перевезти до приміщення авіазаводу, повідомив Олег Бех.

Він додав, що літак розпочав рух об 11:55. О 12:14 командир літака повідомив про те, що йому потрібна аварійна посадка, а о 12:16 з ним зник зв’язок.

Бех також зазначив, що правоохоронці збираються вилучити та дослідити відеореєстратори, розміщені в літаку. Крім того правоохоронці звернули увагу на те, що один з паливних баків літака був повністю порожнім, інший – заповненим лише наполовину.

Також обставини падіння літака розслідують слідчі Військової прокуратури Одеського гарнізону.

Внаслідок падіння літака загинули командир повітряного судна цивільної авіації Олег Синиця та льотчик-випробувач Юрій Жуковський (помер у реанімації). Обидва – 1955 року народження. Цю інформацію підтвердили в пресслужбі Одеського авіаційного заводу.

В Одесі впав легкомоторний літак, двоє загиблих
Фото – Думська:  Олег Синиця (праворуч) та Юрій Жуковський (ліворуч)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *