Погодні катаклізми: в Ізмаїльському районі злива затопила 16 житлових будинків

16 житлових будинків підтоплено в результаті зливи в селі Стара Некрасівка Ізмаїльського району Одеської області. Про це повідомили у пресслужбі Ізмаїльської районної державної адміністрації.

зливаЗлива пройшла 17 червня, наразі збитки завдані негодою підраховують, уточнили в райдержадміністрації.

Люди через повінь не могли повернутися до своїх будинків, деякі сусіди перепливали через затоплені городи.

В однієї з пенсіонерок обвалився будинок, саму жінку встигли врятувати через вікно. Без житла залишилася і її сусідка – будинок залило до підвіконь. У багатьох дворах повністю обвалилися господарські будівлі. Звалилася також бетонна плита на мосту через балку.

На позачерговому засіданні комісії з питань техногенно-екологічної безпеки райдержадміністрації, зливу визнали “надзвичайною метеорологічною подією природного характеру”.

У зв’язку з цим, Ізмаїльському міськрайонному відділу ДСНС вирішили виділити особовий склад, техніку та обладнання, аби надати допомогу підтопленим подвір’ям.

Наразі планують обстежити підтоплені будівлі, і на основі цього підрахувати збитки.злива

Нагадаємо, у ніч з 13 на 14 червня у Ренійському районі Одеської області потужні дощі завдали збитків на 12 мільйонів 900 тисяч гривень. Як повідомив головний спеціаліст з питань цивільного захисту Ренійської райдержадміністрації Євген Євсєєв, найбільше від зливи постраждала інфраструктура сіл Долинське, Нагірне, Лиманське та Котловина.

В районному бюджеті, зазначає Євген Євсєєв, таких грошей немає. Їх збираються просити надати з обласного бюджету.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *