У Біляївському районі від вибуху загинув чоловік, що збирав снаряди Другої світової війни

У селі Вигода Біляївського району Одеської області через вибух снаряду часів Другої світової війни, загинув чоловік. Загиблий був з “чорних копачів”, тобто захоплювався пошуками старовинної зброї та вибухівки.

Як повідомили в Головному управлінні Національної поліції в Одеській області, вибух стався в сараї, розташованому у дворі приватного житлового будинку загиблого.

Попередньо встановлено, що вибухнув снаряд Другої світової війни. Загиблий, 1973 року народження, – власник зазначеної господарської будівлі.

«За наявною інформацією, він був з «чорних копачів», тобто захоплювався пошуками старовинної зброї і вибухівки. Наразі поліцейські дістали з-під руїн ще кілька снарядів, мін і боєприпасів. Вживаються заходи щодо їх знешкодження», – йдеться в повідомленні.

Вирішується питання про внесення відомостей до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 1 ст. 115 (Умисне вбивство) з поміткою «нещасний випадок» і ч. 1 ст. 263 (Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України. Обставини події встановлюються.

снаряд

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *