Небо Одеської області випробували стратегічні бомбардувальники ВПС США

Вранці 29 травня пара стратегічних бомбардувальників Військово-повітряних сил США B-1B Lancer перетнула повітряний простір України.

Про це повідомляє кореспондент СИЛИ ГРОМАД з посиланням на командування Повітряних Сил України.

Українські винищувачі, пара Су-27 і пара МіГ-29, супроводжували американських бомбардувальників за визначеним маршрутом в загальному строю.

Українські льотчики отримали естафету від польських пілотів, а сам захід з повітряного патрулювання сплановано для досягнення сумісності НАТО і ключових партнерів Альянсу.

У посольстві США в Україні уточнили, що бомбардувальники B-1B Lancer вилетіли з американської авіабази Еллсворд, перелетіли через Атлантику, перетнули територію кількох європейських країн, в тому числі Польщі й України.

Під час польоту вони вперше інтегрувалася з українськими Су-27 і МіГ-29 і турецькими КС-135, говориться в повідомленні ВВС, поширеному посольством.

Відзначається, що B-1B Lancer зробили безпосадочний переліт (з повітряної дозаправкою) “з континентальної частини США в Європу, через Польщу увійшли в повітряний простір України, лише трохи не дійшовши до Києва, після чого продовжили політ на південь через акваторію Чорного моря і територію Румунії і Туреччини “.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *