Укрупнення по-одеськи: Яськівську громаду вирішили з’єднати з Біляївською ОТГ. ВІДЕО

Представники Яськівської об’єднаної громади, що утворилась 2017 року в Біляївському районі на Одещині, стривожені планами Одеської ОДА приєднати їх до Біляївської міської ОТГ. Тому голова громади Володимир Курко, його заступник Ігор Пукас, представники депутатського корпусу приїхали шукати правди до владних кабінетів.

Деталі дізнавалася СИЛА ГРОМАД.

Біляївський районЯк виявилось, остаточний варіант перспективного плану формування ОТГ на території області, Одеська ОДА раптом отримав дещо інакші конфігурації громад, ніж ті, які обговорювались впродовж громадських слухань.

Документ оприлюднила журналістка Ірина Гриб.

Таким чином, замість запропонованих 9 громад, у Біляївському районі залишили 6.

Так, до Маяківської ОТГ пропонують приєднали місто Теплодар, а Яськівську об’єднану громаду, “увіткнули” до раніше створеної Біляївської міської ОТГ. Обурені жителі й керівництво Яськівської громади прибули до ОДА, щоб прояснити це питання.

Ігор ПУКАС, заступник голови Яськівської ОТГ:

“Скільки разів обговорювався перспективний план, і завжди до складу нашої громади мали увійти два села, це Градениці, жителі яких давали згоду на приєднання і село Кагарлик, на території якої наші землі, відівбрані в 60-х роках. В принципі, ні в Мінрегіону, ніде питань не виникало, застережень не було. Громада діє з 2016 року, за цей час організували доситьсолідний як для сільської місцевості апарат управління, забрали в района всі повноваження. Місяць тому прийняли амбулаторію, підписали договір з НСЗУ. громада повністю діюча, зі збалансованим бюджетом, з перспективним плануванням на 3 роки. І ось в суботу приходить лист від губернатора, де діюча громада, раптом в Біляївській ОТГ. В нашму випадку це не просто колапс, це паніка в людей. Тому що наші люди тому й об’єднувались, бо за ці три роки відчули децентралізацію, наближення влади до народу, коли людина може прийти і вирішити своє питання на місці. Це буде повне згортання реформи, бо наші люди отримають те, від чого вони пішли”.

Більше – у ВІДЕО від СИЛИ ГРОМАД:

Авторка – Оксана Піднебесна

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *