З підпільної шахти в Роздільнянському районі незаконно добували ракушняк

Прокурори Роздільнянської місцевої прокуратури здійснюють процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за фактом порушення правил охорони або використання надр (ст. 240 КК України).

Про це повідомила пресслужба Прокуратури Одеської області.

ракушнякТак, під час слідчих дій правоохоронці поблизу села Світлогірське Роздільнянського району виявили факт видобування ракушняку без будь-яких дозвільних документів.

Це село має невелику кількість мешканців, територіально відноситься до Єгорівської сільської ради, – але має цінні надра, якими й скористалися зловмисники.

На вилучену техніку та видобутий камінь-ракушняк наклали арешт.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюють слідчі Роздільнянського відділу поліції за оперативного супроводу співробітників УСР в Одеській області ДСР НП України.шахта

Як зазначають в поліції, на Одещині найбільш криміногенною діяльністю в області розробки надр являється незаконний видобуток корисних копалин (каменю-ракушняку та піску) з родовищ загальнодержавного значення без ліцензії.

А от місцеві мешканці стверджують, що це родовище ракушняку потрапляє до звітів прокуратури регулярно, проте зловмисники продовжують підпільно видобувати цінний ракушняк без ліцензії. До чергового “рейду”.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *