В Україні набрав чинності Закон, який завершить створення ОТГ і нових районів

Президент підписав Закон “Про внесення змін до Закону України “Про місцеве самоврядування в Україні”.

Як повідомлялося, закон вводить поняття адміністративного центру територіальної громади та території територіальної громади.

Крім того, законопроект пропонує до прийняття закону про адміністративно-територіальний устрій України уповноважити Кабінет Міністрів України визначати адміністративні центри та території територіальних громад, а також подавати до Верховної Ради України проекти законодавчих актів щодо утворення і ліквідації районів.

Реалізація закладених в законопроекті положень дозволить провести у 2020 році місцеві вибори на новій територіальній основі громад і районів.

Документом регламентовано, що “До прийняття закону про адміністративно-територіальний устрій України визначення адміністративних центрів територіальних громад та територій територіальних громад (громад), а також подання до Верховної Ради України проєктів законодавчих актів щодо утворення та ліквідації районів здійснює КМУ“.

У “Прикінцевих положеннях” зазначено, що ЦВК належить забезпечити формування виборчих округів та проведення місцевих виборів на основі територій територіальних громад, визначених Кабміном на підставі цього Закону.

Як повідомляє секретаріат Уряду, Кабінет Міністрів України затвердив перспективні плани формування територій громад у 22 областях України. Одеська – на черзі.

Новий Закон набрав чинності з дня, наступного за днем його опублікування. Ознайомитись з документом можна за посиланням:

https://w1.c1.rada.gov.ua/pls/zweb2/webproc4_1?pf3511=67740

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *