У Балті відремонтували інфекційне відділення і готують паліативний центр

Наприкінці 2019 року Балтська міська ОТГ взяла на свій баланс інфекційне відділення Балтської багатопрофільної лікарні. Але через стрімке поширення коронавірусної інфекції, прийняли рішення перенаправити фінансові ресурси і вже цьогоріч розпочали капітальні ремонти і реконструкцію даного відділення.

Про це розповів голова Балтської міської об’єднаної громади Сергій МАЗУР.

“Воно сьогодні складається з двох частин. Один блок вже підготовлений, – відділення призначене для роботи персоналу, і 30 ліжкомісць вже готові для надання невідкладної медичної допомоги з точки зору інфекційних захворювань. На даному етапі, під час карантину, це відділення працюватиме як ізолятор, також для надання невідкладної медичної допомоги. А згодом воно буде працювати як повноцінне інфекційне відділення”, –  сказав очільник громади.Балта

Треба сказали, що будівля інфекційцного відділення в Балті досить велика, це майже архітектурна пам’ятка з червоної цегли, успадкована з минулих часів. Її другу частину буде поступово готуватимуть до відкриття паліативного центру, – найбільшого на півночі Одещини. Планують створити тут відповідні умови, аби забезпечити якісне надання цих видів послуг.

Хочу подякувати персоналу, подякуват людям, які останні три місяці тут активно працювали. Це є перша черга, в цьому році ми не дивлячись ні на що, продовжимо роботи, пов’язані з благоустроєм, із вдосконаленням матеріально-технічної бази. Бо це пріоритетні об’єкти, заплнаовані на 2020 рік у Балтській ОТГ,“, – поділився мер міста.

Також активно відбувається модернізація будівлі, де будуть розташовані квартири для медиків.

На 11 травня у Балті зафіксовано 19 хворих на Covid-19. У цьому році, як каже завідуючий інфекційного відділення з Балти, є й інші загрози, пов’язані як з пандемією, так і з кліматичними умовами, адже сезонний грип ніхто “не відміняв”.

ВІДЕО – сторінка у Фейсбук Балтської міської ОТГ:

https://www.facebook.com/anna.rybitskaya/videos/2103111259822758/

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *