Для Аккерманської фортеці скінчився карантин, але масковий режим діє

У Білгород-Дністровському районі на Одещині у зв’язку з пом’якшенням карантину для відвідувачів відкрилася старовинна Аккерманська (Білгород-Дністровська) фортеця, яка є історико-архітектурним пам’ятником.

Як повідомили в комунальному підприємстві «Фортеця», що керує фортечним комплексом, в понеділок Аккерманська фортеця відновила роботу.

«Всі охочі знову можуть відвідувати територію історичної пам’ятки. Вхід на територію здійснюється з дотриманням усіх заходів безпеки в умовах карантину: масковий режим, екскурсійні групи не більше 20 осіб», – сказано в повідомленні.

Відзначається, що відвідувачі повинні уважно дотримуватися безпечної дистанції під час прогулянок.

Довідково: Аккерманська (Білгород-Дністровська) фортеця – один з найпопулярніших туристичних об’єктів півдня України. Точна дата початку будівництва Аккерманської фортеці невідома. Більшість істориків засновниками фортеці вважають генуезців, які прийшли в Причорномор’я у 13 столітті. За іншими даними, вона зведена в 15 столітті, будувалася 200 років.

Це – одна з найбільших і найпотужніших споруд тодішнього часу на території сучасної України. Будівля з каменю вапняку загальною площею трохи більше 9 га стоїть на високому скелястому березі Дністровського лиману. З трьох сторін фортеця оточена ровом, який колись заповнювався водою, ширина його – близько 14, а початкова глибина – 22 метри. Довжина оборонних стін – близько 2,5 км, висота стін і веж від 5 до 15, а товщина від 1,5 до 5 метрів.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *