Стрибали з вікон: у центрі Одеси обвалився житловий будинок

В Одесі обвалилася частина житлового будинку – йому 130 років і він був давно аварійний. Усередині були люди – рятуючись, вони стрибали з вікон. Без жертв минулося дивом. Людей евакуювали. Але сім родин тепер залишилися просто неба.

будОбвал раптово стався об 11 годині ночі, за адресою: Польський спуск, будинок 9. На щастя, на другому поверсі, де впали важкі конструкції, нікого не було. На першому – у небезпечній зоні в момент руйнування опинилися шестеро людей.

Місцеві розповідають, що будинок буквально “тріщить по швах” близько 30 років. У зруйнованому крилі будинку розміщувалися 7 житлових квартир.

Мешканці кажуть: два роки назад старий і аварійний будинок пережив ще й пожежу. Стіни та дах вже ледь трималися. Після обвалу частини споруди, під загрозою опинилася уся будівля. Тому рятувальники терміново евакуювали усіх мешканців. Не дають їм повернутися в оселі й зараз.

Будівлю мають оглянути фахівці, і вирішити, чи має сенс її укріплювати та ремонтувати. Задля безпеки в будинку перекрили газ та воду.

Без даху над головою залишилися понад два десятки людей – сім родин. Тих, кому взагалі нікуди піти, тимчасово прихистили у таборі відпочинку. Інші – поки що мешкають у родичів.

Попередня версія обвалу – флігель, який давно перебував в аварійному стані. Ніхто не хотів вирішити, що з ним робити. Наслідком байдужості став повний завал будівлі.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *