Ходив по магазинам і до друзів: у Тарутинському районі оштрафували заробітчанина, що не всидів вдома 14 днів

Житель села Серпневе Тарутинського району заплатить штраф 17 тисяч гривень за те, що порушив правила самоізоляції, вирушивши у гості після приїзду з Чехії. Відповідне рішення напередодні прийняв місцевий суд.

Про це інформує видання “Бессарабський медіа холдинг”.

Як стало відомо, місцевий мешканець повернувся 18 квітня 2020 року з-за кордону, де був на заробітках, і підписав документ про самоізоляцію, правила якого незабаром сам і порушив. За словами свідків, чоловік не раз був помічений на вулицях селища в нетверезому стані, відвідував друзів, заходив до магазинів. Про це повідомили місцеві жителі, звернувшись до очільника селищної ради з метою вжиття заходів. П’ятеро односельців надали письмові свідчення, які судом були залучені до справи.

Суддя Тарутинського районного суду Одеської області Тончева Н.М., розглянувши адміністративний матеріал, який надійшов з Тарутинського відділку поліції про притягнення до відповідальності порушника карантину, визнала його винним у здійсненні адміністративного правопорушення, передбаченого ст. 44-3 КУАП і застосувала до нього стягнення у вигляді штрафу у розмірі однієї тисячі неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що складає 17 тисяч гривень.

Також громадянинові доведеться сплатити судовий збір 420 гривень.

Відзначимл, що на судове засідання чоловік не явився. У письмовій заяві вказав, що 18.04.2020 року він перетнув межу між Чехією і Україною, при перетині кордону підписав згоду на самоізоляцію на 14 днів, проте після прибуття додому порушив умови угоди і пішов до своїх знайомих, свою провину визнав і просив у зв’язку з карантином розгляд справи проводити без його участі.

Нагадаємо, нові випадки інфікування на коронавірус цього тижня з’явилися і в Тарутинському районі Одещини. Так, головний лікар Тарутинської ЦРЛ Юрій Савицький доповів про другий підтверджений випадок захворювання COVID- 19. 65-літня жінка з Березино перебуває на лікуванні в Ізмаїльській ЦРЛ. Попередньо мер Ізмаїлу Абрамченко повідомляв про одужалого жителя з села Ярове, що в Тарутинському районі.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *