Старокозацька ОТГ ремонтує будинок під офіс поліцейського громади

У Старокозацькій об’єднаній громаді, що у Білгород-Дністровському районі на Одещині, продовжуються ремонтні роботи у будівлі, де розташується офіс поліцейського офіцера громади.

Про це повідомили на офіційній сторінці Старокозацької ОТГ у Фейсбук.

На даний час вже здійснили заміну вікон і дверей, тривають внутрішні облицювальні роботи. Основна мета створення таких офісів – забезпечити кожну територіальну громаду окремим офіцером, який не тільки працюватиме на території цієї громади, але й житиме там.

Оскільки поліцейський офіцер стане повноправним представником своєї громади (яка візьме на себе частину фінансової підтримки його роботи), то й звітуватиме він не тільки перед керівництвом, а й перед самою громадою.

Нагадаємо, Нацполіція перейшла до активної фази реалізації нового проєкту “Поліцейський офіцер громади”. Суть його проста: кожна громада отримує свого поліцейського (дільничного), який працює тільки в громаді, всі жителі його добре знають, звертаються до нього з усіх питань безпеки і навіть більше. Наприклад, у поліцейського офіцера громади у стандартному спорядженні будуть бензопилка і помпова рушниця. Ну раптом громаді знадобиться дерево спиляти, ополонку в річці на Водохреща прорубати чи хулігана виховати демонструванням помпової рушниці.

Крім того, Нацполіція проводить відбір для участі в конкурсі поліцейських офіцерів громади для створених ОТГ. Таким чином, вважають у відомстві, поліцейські сервіси, будуть наближені до громад і людей.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *