Бізнес по-одеськи: в “Укрзалізниці” вкрали будівлю і збільшили… учетверо

Підприємець, скориставшись послугами “чорних реєстраторів”, присвоїв історичну будівлю на залізничній станції “Одесса-Товарна” і надбудував на ньому другий поверх.

Про це повідомив начальник одеського управління державного архітектурно-будівельного контролю Олександр Авдєєв.

За словами чиновника, за допомогою реєстратора вдалося змінити адресу об’єкту : замість вулиці Заньковецької, будинок 19 – з’явилася нова – 19 / 5б.

залізницяТут добудували поверх і збільшили площу в чотири рази, з 239,1 кв.м до 890,7 кв.м, але за документами реєстратора приміщення пройшло тільки перепланування. Після цього реєстратор зареєстрував право власності за новою адресою. Схоже, нову будівлю збиралися використовувати як складське приміщення, адже розташоване воно безпосередньо поряд з залізничною колією.

Насправді ж,у реєстрі жодних дозволів на виконання підготовчих і будівельних робіт, немає, як і документів з введення його в експлуатацію.

“Через те, що управління ДАБК позбавлене права проводити перевірки на час реформування ДАБІ, інспектор склав акт обстеження, а відповідні листи направлені до юридичного департаменту Одеської міськради та прокуратури Одеської області для скасування реєстрації права власності на новобудову, а також зупинення виконання самочинних будівельних робіт “, – повідомив Авдеєєв.

Як ствержує чиновник, в Одеесі розгорнута справжня будівельна анархія: самовільне будівництво у різних частинах міста намагаєтся зупинити міська влада. Подібних фактів незаконних, або самовільних робіт нарахували понад 50. Серед них – не тільки об’єкти найнижчого класу наслідків СС1 (до 50-чоловік одночасно в будівлі), а також об’єктів класу СС2 (50-400).

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *