У таборі ромів під Одесою виявили спалах коронавірусу: 11 інфікованих

У місці компактного проживання ромів в селі Нерубайське в Одеській області стався спалах коронавірусного захворювання. Про це 4 травня повідомив голова Одеської обласної державної адміністрації Максим Куций, брифінг транслювався на його сторінці в Facebook.

Прийнято рішення про проведення тестування членів громади, сказав він.

Вдалося оперативно організувати доступ лікарів і провести усі необхідні заходи. У цій громаді мешкає близько 1,5 тис. чоловік, тому узяття під контроль цієї ситуації є пріоритетним завданням для нас, для департаменту охорони здоров’я. Зараз організована робота контрольно-перепускного пункту для безпечного постачання продуктів населенню цієї громади”, – відмітив Куций.

Як уточнила в.о. директора департаменту охорони здоров’я ОГА Наталія Одарій-Захар’єва, в таборі підтверджені 11 випадків захворювання, з них п’ять дітей і дві людини літнього віку. Ніхто з хворих не потребує госпіталізації. Жителів табору призвали дотримуватися карантину і не полишати село. З боку ромського барона проявлено розуміння ситуації, підкреслила Одарій-Захар’єва.

Є розуміння, що є контрольно-перепускні пункти, що виїжджає наша бригада, проводяться санітарно-епідеміологічні роботи. Ми їм виділили маски, деззасоби, рукавички. Стоять блокпости. Після отримання цих ПЛР-тестів здоровим будуть видані пропуску, вони зможуть виїжджати для закупівлі продуктів“, – сказав чиновниця.

One thought on “У таборі ромів під Одесою виявили спалах коронавірусу: 11 інфікованих

  1. На початку 90-х мав маленький бізнес з Нерубайськими РОМАМИ. Бізнес був легальний – оптова торгівля (метало-прокат, арматура для водо-тепло-постачання, бітум) для заводів ЗБВ та комунальних підприємств ОДЕСИ.
    В цей час були 2 табори. Зліва був ЛЕГАЛЬНИЙ табір. Барон там був ЛЄБЄДЄВ. Справа – Табір без Барона (“дикий табір”). Всього в 2-х таборах було людей біля 1 000.
    З ромами я працював всього пів-року. З 1993р. я більше там не був. Бо населення виросло, згідно публікації.
    Можу сказати, що народ роботящий, але не грамотний. Їм би дати освіту – і тоді ми би бачили нових
    докторів наук, професорів у різних галузях науки і мистецтва.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *