Стадіон, театр, автодром: в дитсадках Одеси створюють новий ігровий простір

Незважаючи на карантин, в Одесі тривають роботи з капітального ремонту закладів освіти та благоустрою прилеглих до них територій.стадіон

У яслах-садку №173 по вулиці Танкерній завершили роботи з благоустрою прилеглої території з організацією ігрових майданчиків для різних вікових груп.

Як повідомили на сайті Одеської міськради, цей дитячий садок став другим дошкільним закладом в Одесі, де реалізовано еспериментальний проєкт, спрямований на розвиток і навчання дітей через гру. Використовують екологічні й безпечні матеріали для оснащенння дитячих зон.

Крім ігрового простору і розвиваючих елементів, на території з’явилися маленьке футбольне поле і спортивні споруди, театр під відкритим небом для розкриття творчих талантів, а також автодром для навчання дітей правил дорожнього руху.

садок«Аналогічний досвід облаштування розвиваючого простору для дітей реалізований в Європі, зокрема в Німеччині. Тут практично кожен елемент сприяє розвитку дитини. Нові експериментальні простори — це також можливість реалізувати працівникам дошкільних закладів свої педагогічні таланти, застосувавши освітні підходи і цікаві розвиваючі методики навіть під час прогулянок», — розповів мер Одеси Геннадій Труханов.

При впорядкуванні території особлива увага була приділена безпеці дітей. Елементи ігрових і садокспортивних майданчиків виготовлені із сертифікованих в Україні матеріалів за європейськими стандартами безпеки, використані травмобезпечні покриття. Дерев’яні складові пройшли антибактерицидну й антипірогенну обробку.

Також на території проведено санітарне підрізування дерев, висаджені зелені насадження і облаштовані нові клумби.

ВІДЕО – Одеська міська рада:

Цього року планується облаштування аналогічних експериментальних просторів ще у 3-х дитячих садках.

Нагадаємо, першим дошкільним навчальним закладом, де реалізовано експериментальний проєкт з облаштування території з включенням елементів, які імітують сфери життєдіяльності міста в мініатюрі, став Одеський дитячий садок №147 на вул. Краснова.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *