Давид Шубладзе: в Таїровській ОТГ немає команди, а депутати захищають інтереси місцевих еліт

24 квітня сесія Таїровської селищної об’єднаної територіальної громади вже вдруге відбулась у закритому режимі. У зв’язку з посиленими заходами з протидії поширення інфекції коронавірусу на ній можуть бути присутні лише голова й депутати, – без участі громадськості та ЗМІ. 

А дарма, – бо гострих і важливих питань до депутатів, які представляють інтереси своїх виборців, накопичилось дуже багато.

Як розповідала СИЛА ГРОМАД, Таїровська ОТГ, яка утворилась ще наприкінці 2017 -го, два останні роки фактично не працювала, – через регулярну незлагодженість в лавах місцевих депутатів. Обранці селищної ради спочатку не збирали кворуму для проведення зібрань, далі виносили недовіру голові Тимуру Хасаєву, але й тепер, вже “підшукавши” оптимальну кандидатуру для в.о. голови селищної ради Ларису Бурлаку, дуже часто не можуть дійти між собою згоди в багатьох питаннях.

Саме через суперечки й конфлікти, за якими стоять певні інтереси місцевих еліт, тривалий час не вирішуються насущні проблеми таїровців, переконаний співзасновник громадської організації “Таїрове – це ми!” Давид ШУБЛАДЗЕ.

Пам’ятаєте, як в байці “Лебідь рак і щука”, – це приблизно те ж саме, коли є багато груп депутатів, і у кожної групи є очільники і свої інтереси. Тому, коли вони ситуативно про щось домовляються, в якихось питаннях, щось довести, в них виходить. Але в більшості випадків не вдається домовитись: кожен тягне на себе ковдру. Але щось зробити, – на етапах проектування навіть починаються, то ми будем приймати то не будем – немає плідної роботи, злагодженого колективу, команди, яка б працювала на результат“, – розповів активіст.

За професією Давид Шубладзе практикуючий хірург, кандидат медичних наук, багато років працює в Єврейській лікарні Одеси. Проте про проблеми, які заважають Таїровській ОТГ ефективно розвиватися, знає не з чуток: адже обирався до Овідіопольської райради від цієї території і разом з тодішнім селищним головою Хасаном Хасаєвим покладав великі сподівання на потужний розвиток нової громади під Одесою.

Та не так сталося, як гадалося. Усі стратегічні рішення і тоді, і зараз блокують та саботують депутати, коли вони їм невигідні. І навіть коли кандидатуру Давида Шубладзе у 2019-му погодили на посаду керівника Таїровської консультативно-діагностичного центру, це комусь дуже не сподобалось. Місцевим елітам фаховий хірург на посаді головного лікаря не підійшов, –  потрібна “своя людина”.

За короткий проміжок часу, 4 місяці, вдалося запустити повністю КДЦ: меблі, персонал, ліцензії”, – розповів Шубладзе. Але працювати йому не дали.

На думку пана Давида, в депутатському корпусі Таїровській ОТГ склалося кілька “местечкових” груп: одна з них, приміром, прагне приєднати громаду до Одеси, друга має земельні інтереси, третя захищає чиїсь бізнесові інтереси. А страждають від цього в першу чергу, громадяни. На сьогодні бюджет громади налічує 260 млн грн, проте одна з найбагатших територій Одещини не вирішує кричущі питання з відсутністю шкіл, садків, якісних доріг та соціальних об’єктів.

Крім того, місцеві мешканці роками не можуть отримати землю, бо у селищній раді їм відмовляють, – проте “дивним чином” знаходять вільні ділянки для окремих депутатів, їхніх родичів чи партнерів.

Зовсім кумедно, коли дві людини подають заяву на 5 соток, тобто 0,05 гектар землі, це друкується на офіційному сайті. А потім під час голосування виявляється, що не 0,05, а 0,5! Тобто 50 соток одній людині безкоштовно, і 50 соток – іншій людині. Це, на хвилиночку, “для ведення сільського господарства”, – поряд “Марин Виллас”, Совіньон – і тут сільськогосподарські угіддя, якось слух ріже. Один з депутатів, виявляється, це його тесть отримав одну з ділянок”, – підсумовує він.

Повне інтерв’ю Давида Шубладзе у ВІДЕО від СИЛИ ГРОМАД:

Авторка – Оксана Піднебесна

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *