“Дай намордник!”: літні чорноморці ледь не затоптали підлітка, який роздав безкоштовні маски. ВІДЕО

27 квітня мешканці міста Чорноморськ на Одещині агресивно переслідували підлітка, що роздавав безкоштовні маски від благодійного фонду “Здоров’я Чорноморська”. Після того, як хлопця загнали в ялинки у будівлі міської ради, вириваючи з рук продукцію, він просто кинув пакет з масками у натовп.

Стрім з місця подій вів житель міста Валентин Ткачук.

Його хапають за руки, шарпають, насправді це страшно! Пора поліцію викликати”, – прокоментував автор відео.

маскиНеприємний випадок стався на площі під будинком мерії. Це вже друга ситуація, пов’язана з багаторазовими масками з логотипом БФ за останні дні. Минулого тижня заступник міського голови Ігор Лубковський на сторінках Facebook анонсував роздачу захисних масок відразу в декількох районах міста. А його колега по Фонду Катерина Чегеринська завірила, що масок вистачить на усіх.

Ситуацію описало видання “Портал Чорноморська”. До призначеної години городяни зібралися біля Палацу спорту, будівлі міської ради і супермаркету “Таврія В”. Біля останнього проходила відеозйомка сюжету про діяльність фонду з демонстрацією масок і людей повідомили, що роздачі не буде.

Після хвилі обурень в соціальних мережах представники фонду на міському телеканалі ИТ- 3 знову анонсували роздачу масок у понеділок біля міської ради. О 10 ранку тут зібрався величезний натовп тих жителів міста, які відносяться до основної групи ризику, – громадян 60+, і яким наразі не рекомендовано полишати домівки в звязку з ризиком підхопити коронавірус.

Коли біля мерії з’явився хлопець з пакетом, пенсіонери, спраглі за безкоштовним захистом, оточили його, буквально вириваючи з рук один одного маски.

Підліток намагався вирватися з оточення, одночасно вкладаючи маски в протягнуті руки, але переслідувачі бувально загнали його з тротуару в зелену зону. Після цього хлопець віддав натовпу пакет.

Проте масок усім не вистачило, і обурені чорноморці  почали пред’являти претензії фонду і міській владі. На відео одна з пенсіонерок пояснила свою поведінку тим, що “вони жебраки і просто хотіли хоч щось отримати безкоштовно”.

Єдине правило, якого дотримувалися ті, хто прийшов по благодійну допомогу, – усі вони були в масках.

Тим часом, представники фонду від коментарів відмовилися. Тому питання, навіщо збирати людей з групи ризику, яким в умовах карантину заборонений вихід на вулицю без гострої необхідності, варто адресувати правоохоронцям, які мали б охороняти дотримання громадського порядку і обмежувального режиму.

Своєю чергою міський голова Валерій Хмельнюк на своїй сторінці в Facebook написав, що “було немало способів інакше зробити добру справу“, тим самим підкресливши свою непричетність до фонду “Здоров’я Черноморська”.

Повне ВІДЕО – Валентин Ткачук:

https://www.facebook.com/100025911345501/videos/612304359643270/?id=100025911345501

One thought on ““Дай намордник!”: літні чорноморці ледь не затоптали підлітка, який роздав безкоштовні маски. ВІДЕО

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *