Мер Плєхов вважає причиною обшуків Ренійської міськради вибори

Cпівробітники СБУ 24 квітня провели обшуки в приміщеннях виконавчого комітету Ренійської міської ради та в будинку мера Ігоря Плєхова. Посадовців виконкому підозрюють в розтраті бюджетних коштів при ремонті доріг. Про це повідомили в пресслужбі СБУ.

За версією слідства, члени виконавчого комітету Ренійської міської ради минулого року уклали з афільованим приватним підприємством понад два десятки договорів.

Підписання угод відбувалось без обов’язкового дотримання процедур державних закупівель, передбачених чинним законодавством, впевнені в СБУ.

“Для реалізації протиправної схеми підрядники вносили до бухгалтерської і технічної документації неправдиві відомості про фактичний обсяг виконаних робіт і використані матеріали. За попередніми оцінками фахівців, оборудка завдала збитки державі на загальну суму майже 4 мільйони гривень”, – розповіли в пресслужбі СБУ.

Під час обшуків у посадовців вилучили документи. Слідчі дії проводять в рамках провадження за ч. 3 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем в особливо великих розмірах або організованою групою).

Тим часом міський голова Рені Ігор Плєхов розповів, що не чинив опір під час обшуків та не вважає себе винним.

мер реніЗа його словами, роботи з ремонту доріг в місті виконані. На це пішло 4 мільйони гривень. Ремонт зайняв певний час, так як робітники “вирізали кожну ямку”

Документи, які потрібні були, ми надали. Можливо, це через вибори, бо не підтримав партію “Зелених”. Буду подавати до суду, бо, якби було рішення суду, і я щось вкрав, а так… Вони вилучили оригінали технічної документації з підписами по кожному об’єкту, яка є на Прозорро. Вони просто могли надіслати нам запит, ми б надали ці документи. Мабуть комусь було вигідно, не знаю. Я підняв питання щодо того, що перегородили риборозплідник. Поки я не розумію, що і як”, – розповів Ігор Плєхов Суспільному.

Ігор Плєхов уточнив, що наразі він знаходиться вдома, але отримав виклик до слідчого.

Джерело – Суспільне. Одеса

One thought on “Мер Плєхов вважає причиною обшуків Ренійської міськради вибори

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *