Таїровська громада недоотримала в бюджет близько 118 млн грн – Держаудитслужба

Працівники Південного офісу Держаудитслужби завершили державний фінансовий аудит бюджету Таїровської селищної об’єднаної територіальної громади за період з 01.01.2018 по 31.12.2019 та встановили безліч порушень та недоліків.

Про це повідомляє офіційна сторінка відомства у Facebook.

Приводом для здійснення аудиту стало те, що бюджет Таїровської ОТГ на 2018 рік не був затверджений, про що повідомили засоби масової інформації. А причина, через яку не прийняли бюджет громади, – не було кворуму депутатського складу, депутати просто проігнорували низку засідань.

Під час аудиторського дослідження встановлено недоліків, порушень і додаткових резервів на суму понад 62 млн грн.  Через брак контролю за укладанням договорів оренди, за виконанням їх умов бюджетом недоотримано 10,3 млн грн доходів.

Крім того, під час обстежень аудитори встановили фактичну втрату двох земельних ділянок площею майже 2 га під час передачі їх з державної до комунальної власності селищної ради.

Майже 32 мільйона не надійшло в бюджет ОТГ через неукладання з усіма забудовниками договорів пайового внеску у створення і розвиток інженерно-транспортної інфраструктури, брак контролю за повнотою та своєчасністю сплати коштів.

Крім того, через брак внутрішнього фінансового контролю та управлінсько-організаційні прорахунки неефективно використано 13,5 млн грн.

Як повідомляла СИЛА ГРОМАД, бюджет Таїровської ОТГ на 2020 рік складає 260 млн гривень. Проте, майже половину цих коштів громада вкладає в будівництво двох проектів каналізаційних систем на території малонаселених пунктів Чорноморка і Чорноморка-2. Крім того, на території громади гостро бракує соціальних і освітніх об’єктів. У густонаселених житломасивах, таких як “Райдужний“, взагалі відсутні дитсадки, школи, заклади культури. Переважна більшість мешканців отримує ці послуги не в громаді, а вже на території міста, – тоді як керівництво громади не укладало на це жодних договорів зі своїм сусідом, муніципалітетом м. Одеси.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *