Тримають дистанцію: депутати у Болграді провели сесію у Viber

17 квітня сесія Болградської районної ради уперше пройшла в напівдистанційному режимі. У зв’язку з карантинними заходами у залі засідань райради була присутньою тільки частина депутатів, інші взяли участь у сесії за допомогою створеної Viber-спільноти.

Незвичність такої роботи дещо позначилася на результативності депутатів, – бо обговорення порядку денного сесії, до якого було включено всього два питання, затягнулося на цілу годину. Врешті-решт, після кількох спроб голосування, депутати відмовилися включати до порядку денного сесії, яка, по суті, була скликана через необхідність терміново внести зміни до районного бюджету, питання про призначення директора Оріхівськой загальноосвітньої школи. З такою пропозицією виступила депутатка Марія Попова, яка аргументувала свою пропозицію тим, що депутати мають право вислухати кандидата на посаду директора, яка успішно пройшла конкурс, але у запропонованому форматі це здійснити було проблематично.

До того ж, судячи з інформації начальника відділу освіти Болградської РДА Алли Ореховської, яка була визначена доповідачем з цього питання, у разі призначення новий директор буде змушений в екстреному порядку переоформити реєстрацію школи в єдиному державному реєстрі та інші документи.  Сьогодні, в умовах карантину, це досить проблематично і може призвести до складнощів з оформленням атестатів випускників.

Зрештою, на порядку денному залишилося одне питання. Впродовж наступних двадцяти хвилин депутати розглянули і прийняли запропоновані зміни і доповнення до районного бюджету. Серед основних змін, внесених до головного фінансового документу району:

– зменшення на 1,2 мільйона гривень освітньої субвенції з державного бюджету;

– збільшення на 2,2 мільйона гривень субвенції з державного бюджету на забезпечення якісної, сучасної і доступної загальної середньої освіти “Нова українська школа”;

– збільшення майже на 4,4 мільйона грн субвенції на виконання інвестиційних проектів.

Також району була виділена субвенція в сумі 764 100 гривень на проведення лікування хворих цукровим діабетом.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *