Осяяна Великоднем: у центрі Любашівки до свят встановили світодіодну паску й писанки

Любашівська селищна об’єднана територіальна громада, що на півночі Одещини, вирішила креативно прикрасити центр містечка. Напередодні Великодніх свят тут встановили декоративну ілюмінацію: фігури з букв “Христос воскрес!”, а ще зображення великої паски, писанок, які світитимуться у темну пору доби.

ЛюбашівкаРоботи з проектування і встановлення елементів декору до Великодня взяла на себе комунальна установа “Зеленбуд”, заснована Любашівською селищною радою. Ії очільниця, місцева жителька Ольга Грабовецька, вже не вперше здійснює такі незвичайні тематичні прикраси, аби зачарувати любашівчан. Нещодавно центральну вулицю селища прикрасили парасольки, що ніби зависли у повітрі. А на Різдвяні свята тут світилися ялинки, фігури оленів, гномів і великі цифри “2020”.

Завжди кажу, що люди – то найбільша цінність Любашівської громади. Це в нас така креативна Ольга Грабовецька, вона їздила до сина у Луцьк, він там служить у військовій частині, і підгледіла цю ідею, щоб втілити в нас. Так само як і бордюри біло-зелені малюємо, будемо зараз ще й інші кольори підбирати. Вдячний дуже нашим людям, працівникам “Зеленбуд”, які працюють за мінімальну зарплату не тільки  прибирають і наводять лад, але й власними силами втілюють в життя таке ноу-хау. Це наші  місцеві творці, якими ми пишаємось, – розповів СИЛІ ГРОМАД Геннадій Павлов, голова Любашівської ОТГ.Любашівка

Як зазначає місцева влада, великоднє оздоблення простоїть в Любашівці аж до Трійці. Адже цього року, через продовження карантину, поминальні дні в Україні переносять на 6 червня. Витрат на електрику, яка необхідна для світлодіодного декору, пояснюють, піде небагато. Бо під час монтажу місцеві “кулібіни” використали перетворювач електроенергії, який економить енергозатрати, – з 220 на 12 вольт. Так само продумано підійшли й до вуличного освітлення, замінивши старі розжарювальні лампи на LED-відповідники.

ЛюбашівкарозміткаА поки любашівчани з нетерпінням чекають Великоднього вечора, аби зафіксувати свято на фоні з незвичайним оздобленням, – працівники з благоустрою наводять розмітку на головних перехрестях центру громади і поспішають додому так само готуватися до свят.

ФОТО – Любашівська ОТГ

Авторка – Оксана Піднебесна

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *