У разі інфікування коронавірусом моряків ВМС ізолюють на спеціальному катері. ВІДЕО

Боротьба з поширенням коронавірусної інфекції суттєво корегує повсякденну діяльність частин і підрозділів ВМС України. Аби убезпечити особовий склад від можливого зараження, у частинах, установах і підрозділах нині суворо дотримуються карантинних обмежень та заходів.

Про це повідомляє пресслужба Міністерства оборони Ураїни.

Підсилили свою пильність у першу чергу, медичні працівники. Профілактика поширення коронавірусної інфекції у Практичній гавані покладена насамперед на особовий склад санітарного катера «Сокаль». Основна функція санітарного катера «Сокаль» – пошук, евакуація та надання медичної допомоги пораненим і постраждалим, які знаходяться у морі. Але нині у судна – й інші завдання.

На борту катера розташовані два ізолятори – звичайний і для особливо важких хворих. Судно забезпечене сучасними палатами, устаткуванням і операційною, запасом необхідних медикаментів і навіть системою автономного живлення для хворих. Саме на борту цього судна хворим морякам буде забезпечений первинний професійний огляд профільними фахівцями, які і приймуть рішення про шляхи необхідного подальшого лікування, а також про необхідність госпіталізації і ізоляції пацієнта.

Дивізійний лікар частини Денис розповів, що рішення використовувати санітарний катер для цілей ізоляції було прийняте для того, щоб обмежити пересування хворих через КПП за межі частини, щоб мінімізувати контакти хворих зі здоровими. І це цілком логічно. Адже члени екіпажів кораблів та катерів, повертаючись з виконання поставлених завдань, є потенційно епіднебезпечними, тому підлягають обов’язковому огляду і низці протиепідемічних заходів.

Катер поділено на медичну частину (котра містить власну вбиральню, душову та побутові кімнати) і місце, де перебуває екіпаж катера. На основі огляду хворих або потенційно заражених приймається рішення щодо подальшої тактики його лікування – госпіталізації до Військово-медичного клінічного центру Південного регіону, або ж ізоляції на катері. За звичайних обставин, санітарний катер здійснює і медичний супровід, а за потреби, і лікування водолазів. Тому додатковим, так би мовити, «бонусом» для вірогідних пацієнтів стануть кисневі інгалятори, котрими забезпечений “Сокаль”.

Усі придатні приміщення були переобладнані у ізолятори, окремо триматимуть хворих з тяжким перебігом коронавірусної хвороби. Подбали і про захист медпрацівників, яких забезпечили необхідними засобами індивідуального захисту. Самі ж медики відслідковують динаміку захворюваності в Україні та світі, і озброюються теоретичними знаннями щодо протоколів лікування.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *