Ренійський район на боротьбу з Covid-19 виділив 1,5 млн грн

Депутати Ренійської районної ради на сесії 10 квітня, внесли зміни в низку районних програм і бюджет району на 2020 рік, виділивши додаткові 505 тисяч 500 гривень на боротьбу з COVID – 19.

Про це повідомляє “Ізбіром”.

Вносити зміни розпочали з районної програми розвитку і підтримки комунального некомерційного підприємства “Ренійський Центр первинної медико-санітарної допомоги”. Щоправда, в цьому випадку все обійшлося внесенням формальних доповнень в текст програми. А ось при внесенні змін до районної цільової програми “Здоров’я” вже фігурували 413 тисячі 500 гривень, додатково виділені КНП “Центральна районна лікарня Ренійського району”.

Про гроші йшла мова і при внесенні змін до районної програми “Безпечна Ренійщина”. Для закупівлі засобів захисту – маски, окуляри, комбінезони для підрозділів прикодонслужби, що працюють в районі, було виділено 42 тисячі гривень. На ті ж цілі виділені 50 тисяч гривень для Ренійського відділку поліції.

Усі ці зміни звела разом начальник фінансового управління Ренійської РДА Параска Бондаренко, яка виступила доповідачкою за проектом рішення про внесення змін до районного бюджету на 2020 рік.

Після того, як головна фінансистка закінчила свою доповідь, депутат Віталій Никула поцікавився, а скільки ж в цілому вже виділено в районі на боротьбу з коронавірусом? Голова районної ради Олег Зуєв підбив баланс: сьогодні райрада виділила 500 тисяч, на минулій сесії райрада – 300 тисяч, села, у складчину, – 300 тисяч і міська рада – 300 тисяч гривень. Оскільки цифри наводилися закруглені, то можна казати про півтора мільйони гривень.

Внісши зміни в регламент районної ради, дозволяючі вісті пленарні засідання сесій і засідання постійних комісій в режимі онлайн в умовах виникнення епідемій і за наявності відповідних технічних можливостей, депутати перейшли до розгляду ще двх питань

Перше торкалося прийняття у спільну власність територіальних громад міста і сіл Ренійського району з передачею на баланс КНП “Ренійський центр первинної медико-санітарної допомоги” автомобіля Mitsubishi Carisma 2001 року випуску, який, за словами Олега Зуєва, вдалося “видряпати” в Одесі для потреб сімейної медицини. Якраз 10 квітня, у день проведення сесії,  головлікар ЦПМСП Сергій Георгиу виїхав до Одеси отримувати цей транспортний засіб.

Другий проект рішення торкався передачі залишків продуктів харчування. Йшлося про продукти, закуплені раніше для харчування школярів, але які через карантин залишилися незатребуваними. Оскільки ці продукти швидко псуються, вирішили передати їх Ренійському районному центру соціальних служб для сім’ї, дітей і молоді, для подальшої роздачі їх родинам з дітьми, що перебувають у важких сімейних обставинах.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *