Весна в “Райдужному”: під Одесою висаджують рідкісні софори й сакури

Незважаючи на вірусні загрози й карантин, весна завітала за розкладом. Озеленювачі житлового масиву “Райдужний”, що під Одесою не гають часу у холодні, але сонячні дні: висаджують квіти й кущі з живоплоту на клумбах. А цього тижня тут висадили ще й 4 дерева карликової японської софори.

софораПриїхали ці дерева в Україну з Італії, де їх спеціально вирощували до потрібного розміру. Тепер вони прикрашатимуть молодий житловий комплекс.

У себе на батьківщині, в Японії та Китаї, дерево софори може досягати 30 м заввишки. А для міста зазвичай використовують карликові сорти – близько 2 м у висоту.

У “Райдужному” ці дерева замінили кілька старих 10-річних верб, які коренями вже підривали будівлі. Тепер софори радуватимуть жителів розкішними красивими кронами, які вже влітку покриються квітучими свічками, подібними до квітів акації.

Крім того, софора має унікальні лікувальні властивості, які використовують в народній медицині різних країн, а також в сучасній фармацевтиці та косметології. Деякі народні цілителі стверджують, що навіть якщо просто постояти поряд з цим деревом, доторкнутися до нього, може покращитись настрій.

Якісне озеленення “Райдужного” помічають мешканці житлового масиву. Радісно діляться жовтийсвітлинами розквітлих дерев, кущів і квітів у соцмережах.

Просто розкішні дерева, під нашим будинком наприклад, вже кілька років навесні розквітають  сакури! У мене враження, що живеш у райському саду! Безмежно вдячні нашим працівникам з озеленення, бо справді квіти доглянуті, кущі підрізані, поливається все це влітку, і квітне – з ранньої весни до пізньої осені!”, – розповіла СИЛІ ГРОМАД пані Ольга, мешканка одного з будинків “Райдужного”.

Також на кількох зелених зонах, поряд з дитячими майданчиками, висадили молоді кущі, – вони мають стати своєрідним живоплотом.

барвінокКущі бирючини ми спеціально замовили в розпліднику Кодимського району ще минулого року. На відміну від кущів спіреї, які ростуть в інших місцях, вони досить щільні, і діти не зможуть вибігти на дорогу“, – розповідає озеленювачка Олена Печерська.

Як розповіла майстриня з озеленення, часу для підрізання і посадки дерев ще вдосталь, – як мінімум, до кінця квітня.

ВІДЕО – http://life.radujny.od.ua/

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *