У Теплодарі коронавірус виявили у черниці, яка працювала в церковній крамниці

Учора, 11 квітня, у однієї з черниць Свято-Воскресенського Теплодарського монастиря підтвердився діагноз COVID – 19.

За інформацією видання 048, представницю монастиря через проблеми з нирками госпіталізували ще у середу. Відтоді вона знаходиться у Біляївській центральній районній лікарні, де чорницю обстежили на коронавірус.

Учора увечері прийшли результати ПЦР-тестування, вони підтвердили у пацієнтки діагноз COVID – 19.

Крім того джерело повідомляє, що незважаючи на рекомендації про обмеження доступу в храми, монастир був відчиненим, а сама черниця, за родом своєї діяльності часто контактувала з людьми, оскільки працювала в церковній крамниці.

При цьому велика частина відвідувачів монастиря – це люди літнього віку, які відносяться до групи ризику.

Мер Теплодара Михайло Жовнір підтвердив кореспондентам інформацію про перший виявлений випадок умісті. Проте він не став уточнювати, що коронавірус був виявлений у представниці монастиря. Також за словами Михайла Жовніра, був складений список усіх контактних осіб. Їм повідомили про необхідність самоізоляції протягом 14 днів.

Інформація про випадок в Теплодарському монастирі активно обговорюють теплодарці в соціальних мережах. Вони, зокрема, повідомляють, що незважаючи на ушпиталення черниці, монастир як і раніше продовжують відвідувати люди, а до Великодня на тротуарі навіть нанесли свіжу розмітку.

Зазначимо, Свято-Воскресенський монастир в Теплодарі відноситься до Української православної церкви Московського патріархату.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *