Весняний благоустрій об’єднав жителів сіл Маразліївської ОТГ

Під час карантину в Маразліївській ОТГ, що у Білгород-Дністровському районі, здійснили масштабне прибирання територій.

Розпочали з ліквідації стихійного сміттєвого звалища, яке утворилося впродовж декількох років біля села Зелене. Вивезенням сміття займаються місцеві комунальні служби за підтримки керівників фермерських господарств.
маразліївська отг
Як зазначає місцева влада, сміття на стихійному звалищі – це переважно будівельні залишки, які місцеві жителі викидали після ремонту своїх жител, а також камені, скло, пляшки і поліетиленові пакети, які розлітаються узбіччяхми доріг і полів.

Мешканки села Олексіївка Маразліївської ОТГ також вирішили зробити своє село чистішим. Олена Блажан, Оксана Сискович, Наталія Дунаєнко і Тетяна Крижанівська прибрали сільський стадіон і територію навколо нього від торішнього листя і сміття.

Особливо жінкам довелося потрудитися під час прибирання автобусної зупинки при  в’їздідо села Олексіївка по вул. Центральна.

Автобусна зупинка, яку неабияк захарастили пасажири, є не просто місцем очікування транспорту чи прихистком від негоди, але й “обличчям” села. Тут жінки нагадали своїм односельцям, що чисто не там, де прибирають, а там, де не смітять.

маразліївська отг

На другий рік існування громади було прийнято рішення, що податки кожного села залишаються у селі, за принципом “гроші ходять за селом”. Кожного року у нашому селі виконувались деякі роботи, а також ці кошти йшли на придбання техніки для ЖКГБ, а вона потрібна усім. Таких масштабів робіт по благоустрою ще не було, дякую за роботу усім працівникам ЖКГБ, сільській раді, а особливо платникам податків, СФГ “Основа” голова В.М. Голубенко та “Колос” голова Б.П. Юрескул, а також одноосібникам та приватним підприємцям“, – повідомила представниця громади Ірина Шестакова-Козакова.

А в селі Великомар’янівка місцеві жителі Догар Дмитро та Стукан Мирослав теж долучилися до благоустрою, розпочатого комунальними службами Маразліївської сільської ради.

маразліївська ОТГХлопці за власною ініціативою закупили профільні листи для паркану та загородили територію, де колись були чагарники та залишки зруйнованих будинків. Також, Дмитро та Мирослав упорядкували територію біля будинку місцевої пенсіонерки Іголкіної Олени Миколаївни, яка за свою мізерну пенсію також придбала матеріал для паркану та зупинятися на досягнутому не збираються”, – йдеться в повідомленні Маразіївської ОТГ.

Керівництво Маразліївської громади такому піклуванню від мешканців дуже радіють, та закликають інших земляків брати приклад з добрих справ.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *