Зради не буде: мерія відзвітувала, нащо закупила меблі для інфекційної лікарні в Одесі

В Одеській міській клінічній інфекційній лікарні готується до відкриття нове дитяче відділення. Воно створено в новому корпусі на території інфекційної лікарні, який побудований на базі старого невикористаного харчоблоку.

Про це повідомляє офіційний сайт Одеської міської ради.

У новому дитячому відділенні обладнані напівбокси – це маломісткі ізольовані палати з виходами в загальний коридор. Такі палати дозволяють забезпечити ізоляцію пацієнтів з інфекційними захворюваннями. Дані напівбокси передбачені як для перебування дітей підліткового віку, так і маленьких дітей з мамами.

Напівбокси спроектовані таким чином, щоб у разі необхідності в них можна було виконувати всі реанімаційні дії і ефективно надати допомогу на місці. Для цього напівбоксовані палати обладнають спеціальними меблями, виготовленими за індивідуальним замовленням.

Напередодні у мережі розгорівся скандал: волонтери БО “Корпорація монстрів” звинуватили керівництво міста в недоцільному використанні коштів на закупівлю меблів для інфекційної лікарні, в той час як гостро не вистачає апаратів штучної вентиляції легень, медичних масок, засобів захисту для медперсоналу, які вже зараз працюють з хворими на коронавірус.

У мерії переконують, – закупівлі для нового відділення лікарні були сплановані задовго до зростання захворюваності коронавірусною інфекцією COVID-19 і введення карантину. Однак, з огляду на поточну епідситуацію, актуальним є розгортання додаткових ліжко-місць.

У звіті муніципалітету повідомляється, що нове відділення розраховане на 35 пацієнтів з різними вірусними інфекціями, у разі необхідності його розширять  і зможуть прийняти більшу кількість пацієнтів. У зв’язку з цим закуплені 40 підліткових і 10 дитячих ліжок. Кожне укомплектують матрацами з максимально можливою товщиною, які відповідно до санітарних норм підлягають обробці в автоклаві.

З урахуванням того, що відділення розраховане на перебування дітей і підлітків, воно також буде укомплектовано дитячими меблями, інвентарем і постільною білизною в яскравій кольоровій гамі для психологічно комфортного перебування дітей.

Крім того, у відділенні передбачені процедурний, маніпуляційний та рентгенологічний кабінети, які оснащені необхідним обладнанням.

Розташування всіх цих кабінетів в одному відділенні дасть можливість швидше діагностувати захворювання і надавати своєчасне лікування.

Наразі, додають в мерії, триває закупівля меблів та обладнання для облаштування нового відділення. Після завершення поставок і відкриття відділення воно буде готове прийняти маленьких пацієнтів, в тому числі з підозрою на COVID-19.

ФОТО –  Одеська міська рада

інфекційна

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *