Ізмаїл володіє 25% апаратів ШВЛ, наявних в Одеській області

На сьогодні в лікувальних установах Ізмаїла в наявності є 17 апаратів штучної вентиляції легенів (ШВЛ). Це 25% усіх апаратів від загальної кількості в Одеській області. Про це повідомив міський голова Андрій Абрамченко під час останнього засідання виконкому.

Як повідомляє “БессарабияИнформ”, вісім ШВЛ-ів знаходяться в Дунайській обласній лікарні (лікарні водників), п’ять – у Центральній міській лікарні, чотири – в Центральній районній лікарні. З цієї кількості 14 планується використати для пацієнтів з коронавірусом. Три апарати залишать черговими для потреб пацієнтів хірургії, дитячого відділення і перинатального центру. Як стало відомо, 24 березня до інфекційного відділення Ізмаїльської ЦРБ був доставлений новий сучасний апарат ШВЛ, придбаний коштом Фонду Віктора Пінчука.

Як зазначають лікарі, при коронавірусові велика частина важких і смертельних випадків захворювання супроводжується або викликана пневмонією, при якій утруднюється попадання кисню в організм. Без нього імунна система починає давати збій, кров’яний тиск падає, виникає сепсис – органи відмовляють, і людина помирає. А апарат ШВЛ, відновивши кисневий баланс, дає лікарям час на лікування.

ІзмаїлТакож очікується прибуття до Ізмаїлу медичної кисневої станції продуктивністю 100 літрів кисню на хвилину, яку встановлять на базі Дунайської лікарні.

Як повідомлялося раніше, витрати на закупівлю устаткування і монтаж у розмірі 1,5 млн грн узяв на себе банк “Південний”. Підготовчі роботи зі встановлення медичного устаткування стартували напередодні. За рахунок коштів міського бюджету зараз проводять капітальний ремонт будівлі майбутньої кисневої станції і її підготовка до монтажу устаткування. Роботи планується завершити протягом трьох тижнів.

Введення станції в експлуатацію дозволить підключити до кисню 125 місць в Дунайській лікарні з хворими середньої тяжкості (застосування кисневих масок) і забезпечить киснем у балонах інфекційне відділення ЦРБ і міську лікарню.

Нагадаємо, Ізмаїл визначений базою для госпіталізації хворих коронавірусом 8 районів півдня Одеської області. Як повідомив міський голова Андрій Абрамченко, алгоритм розміщення хворих у разі спалаху коронавірусу буде наступним: важкі коронавірусні пацієнти розміщуватимуться в “інфекційній”, де є 70 ліжок (40 для дорослих і 30 для дітей), хворі середньої тяжкості – в Дунайській обласній лікарні.

Резервною базою, у разі, якщо усі передбачені для лікування хворих з коронавірусом місця виявляться переповненими, визначена друга міська хірургія. Хворих з іншими патологіями лікуватимуть у Центральній міській лікарні.

Ізмаїльський перинатальний центр до роботи з протидії коронавірусові залучати не планують.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *