В одеських лікарнях на час карантину скасували планові операції, стоматологічну допомогу і вакцинацію

Під час карантину у міських медзакладах посилені протиепідеміологічні заходи і застосована низка обмежень.

Як інформує Департамент охорони здоров’я Одеської міської ради, з метою протидії поширенню COVID – 19 в місті тимчасово припинено надання медичної допомоги в плановому порядку, у тому числі проведення планових операцій.

В усіх медустановах введений масковий режим і обмежено відвідування пацієнтів в стаціонарах. Амбулаторії намагаються максимально скоротити прийом.

Широко використовуються телекомунікаційні технології для консультацій сімейних лікарів з питань, що не вимагають особистої консультації і огляду пацієнта, а також виписки рецептів за програмою “Доступні ліки”, – відзначили в Департаменті охорони здоров’я.

Також призупинена робота денних стаціонарів, кабінетів масажу і ЛФК, фізіотерапевтичних кабінетів і відділень. Не проводитимуть планові профілактичні щеплення (екстреної вакцинації це не торкається) і профілактичні медогляди, зупинена робота комісій (за винятком військово-лікарських).

Тимчасово припинено надання планової стоматологічної допомоги, окрім ургентної.

Крім того, фахівці консультативно-діагностичних центрів і поліклінічних відділень міських лікарень працюють у скороченому режимі.

Ургентна медична допомога лікарями-хірургами, травматологами, терапевтами, офтальмологами і іншими фахівцями надається в повному обсязі. З питань, що стосуються розкладу роботи конкретного фахівця, слід звертатися в реєстратуру медзакладу”,- йдеться в повідомленні.

З усіх питань, що стосуються стану здоров’я, а також виписки лікарняних у разі захворювання, рекомендовано звертатися в телефонному режимі до сімейного лікаря або педіатра, з яким підписано декларацію. За необхідності пацієнту буде запропоновано відвідати медичний заклад, або виклик буде здійснений на дому міською службою невідкладної медичної допомоги.

Важливо! В Одесі продовжує роботу «гаряча лінія» з усіх питань, що стосуються коронавірусу і порядку звернення за медичною допомогою:
15-50 – безкоштовно зі стаціонарних телефонів;
0-800-50-15-50 – безкоштовно з мобільних телефонів.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *