Одеська область закупила 45 реанімобілів з апаратами вентиляції легень

Провідний український виробник автомобілів швидкої медичної допомоги ТОВ “Автоспецпром” передав Одеській області 45 одиниць спеціалізованого санітарного транспорту екстреної медичної допомоги типу З (реанімобілів), обладнаних апаратами штучної вентиляції легенів (ШВЛ).

реанімобільВстановлені апарати ШВЛ можна використати як для дорослих, так і для дітей. Крім того, вбудовані акумулятори забезпечують автономну роботу апаратів протягом не менше 6 годин. Таким чином, реанімобілі можуть застосовуватися для допомоги пацієнтам під час боротьби з коронавірусом COVID – 19, повідомила прес-служба підприємства.

Реанімобілі обладнані повними комплектами медичного устаткування за стандартом ДСТУ 7032 : засобами транспортування пацієнтів, засобами забезпечення дихальної підтримки, моніторингу життєво важливих параметрів і для реанімаційних заходів, приладами для інфузії, діагностики та інше.

Автомобілі виготовлені на базі Citroën Jumper і Peugeot Boxer з двигунами, які відповідають екологічним стандартам EURO – 6 і EURO – 5. При повній заправці паливом автомобіль може проїхати відстань більше 500 км, що особливо важливо для Одеського регіону, який є найбільшим в Україні.

Тендер на постачання 45 реанімобілів в Одеську область ТОВ “Автоспецпром” виграло у листопаді 2019 року, запропонувавши КУ “Одеський обласний центр екстреної медичної допомоги і медицини катастроф” найнижчу ціну серед усіх учасників аукціону на платформі Prozorro – 128, 25 млн. грн.

Таким чином держава зберегла більше 11 млн. грн, оскільки початкова сума, яка планували витратити на швидкі з державного бюджету та бюджету Одеської області, складала 139,5 млн.грн.

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *