В Одесі шахраї в захисних костюмах “перевіряють” квартири на коронавірус

В Одесі та Києві зафіксовані випадки, коли незнайомці намагаються потрапити до помешкань, з метою нібито перевірки на коронавірус.

Про цен повідомляють очевидці та дописувачі в соціальних мережах.

Насправді ж зловмисники, приспавши пильність підлітків, залишених вдрома чи самотніх людей старшого віку, намагаються викрасти з помешкань цінне майно.

Один з подібних випадків описала радниця голови Одеської ОДА Алла Кіріяк на своїй сторінці у Фейбуці.

А поки люди поширюють різноманітні фейки, в т.ч. про заборону дітям самостійно пересуватися містом і штрафи батькам, цілком реальна небезпека чекає дітей у власних квартирах в той час, коли батьки на роботі. Вчора, в Приморському районі, в новобудові, де охорона і консьєрж, з підробленим посвідченням працівника служби у справах дітей облдержадміністрації, невідома особа дзвонила в квартири і з’ясовувала у дітей інформацію про дітей, які мешкають у сусідніх квартирах. Це дійсно реальна історія і не відомо, чим би вона закінчилася, якби одна дівчинка не зателефонувала татові одразу, як відбувся такий діалог через двері. Батько, який працює в ОДА, одразу з’ясував, чи працює така особа в службі і невідкладно рушив додому. На жаль, він не встиг встановити особистіть незнайомця, той, відчувши інтерес з боку дорослих мешканців будинку – хутко зник.
При цьому дійсно продемонстрував посвідчення, зовні аналогічне посвідченням, які видаються працівникам облдержадміністрації.
Це свідчить про те, що в умовах обмежувальних заходів, користуючись ситуацією, злочинці можуть вдаватися до нових методів і прийомів, і ми всі повинні врахувати ще й це. Навчіть дітей зачиняти двері, не спілкуватися з незнайомцями, якщо нікого з дорослих немає вдома, тим більше не відчиняти їм двері. І головне: телефонувати вам або/і в поліцію, якщо відчувають небезпеку”,
– написала пані Алла.

СИЛА ГРОМАД долучається до попереджень правопорушень і звертає увагу своїх читачів на прикрі випадки. Будьте пильні, питайте посвідчення у незнайомих людей, які мають намір проникнути до Ваших помешкань, або стукають у двері. Питайте, з якої вони організації (дізнайтесь її номер/адресу в інтернеті), і перш ніж відчинити двері – подзвоніть і поцікатесь, чи справді до Вас когось направили.

Бережіть себе!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *