“Укрзалізниця” скасувала потяги з Одеси, вартість квитків компенсують

«Укрзалізниця» з 18 березня призупиняє внутрішнє залізничне пасажирське сполучення.

Про це повідомили у пресслужбі підприємства.

При цьому компанія компенсує пасажирам повну вартість проїзних документів на усі скасовані поїзди – без стягнення додаткових зборів. Повернути квитки можна протягом одного місяця від дати запланованого відправлення поїзда, що скасований.

«Перепрошуємо за незручності, але це вимушений і необхідний захід для протидії поширенню коронавірусу та збереженню здоров’я українців», – прокоментував ці дії Міністр інфраструктури Владислав Криклій.

З Одеси перестануть ходити потяги до: Харкова, Львова, Рахова, Дніпра, Кривого Рогу, Чернівців, Маріуполя, Києва, Ужгорода, Ковеля та Костянтинівки, а також потяг Київ-Ізмаїл.

Раніше «Укрзалізниця» припинила міжнародне пасажирське сполучення до завершення періоду карантину.

14 березня Кабінет міністрів України обмеження перетину державного кордону України. З 17 березня до 3 квітня тимчасово закриваються пункти пропуску (пункти контролю) через державний кордон для міжнародних пасажирських перевезень. На Одещині закривають 28 пунктів пропуску, а також  п’ять пішохідних.

В Одесі та області поки що не зареєстровано жодного випадку коронавірусу. 5 березня стало відомо, що у місті Рені з ознаками інфекційного захворювання шпиталізували підлітка, який напередодні повернувся з Італії. За результатами обстежень, хлопцю встановили діагноз грип. Також під час брифінгу голова Одеської ОДА Максим Куций розповів, що окрім підлітка на Одещині, на коронавірус обстежували ще двох людей, в усіх випадках результат негативний.

Нагадаємо, вчора стало відомо, що з 17 березня Україна закриває міжнародне авіасполучення, а в ніч з 14 на 15 березня «Укрзалізниця» скасовує всі рейси до Польщі. А в Держприкордонслужбі заявили, що Україна закриє декілька пунктів пропуску на кордоні, зокрема, «Ізмаїл» та «Орлівка».

Деякі країни світу вже закривають повністю свої кордони, йдеться про Польщу, Словаччину, Румунію, Угорщину та Молдову.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *