У Чорноморську закуплять два апарати штучної вентиляції легень

У п’ятницю, 13 березня, у Чорноморській міськраді відбулося позачергове засідання виконкому, на якому ухвалили рішення про виділення коштів для купівлі апаратів для штучної вентиляції легенів та засобів індивідуального захисту, дезинфекційної апаратури та дезінфікуючих засобів.

Про це на своїй сторінці у Facebook написав міський голова Чорноморська Валерій Хмельнюк.

За його словами, гроші на придбання медапаратів та деззасобів виділятимуть з резервного фонду. Вони мають піти на профілактичні заходм, пов’язані із запобіганням поширенню, а також реагування на можливі випадки зараження коронавірусом COVID-19 на території Чорноморська.

За рахунок резервного фонду бюджету міста на суму приблизно 1,9 млн грн будуть придбані два апарати штучної вентиляції легенів (в міській лікарні є в наявності 6 апаратів), на суму приблизно 180 тис. грн будуть придбані засоби індивідуального захисту, дезінфекційної апаратури і дезінфікуючих засобів”, – написав Хмельнюк.

Також в Одесі департамент охорони здоров’я оголосив конкурс на придбання 10 апаратів штучної вентиляції легенів.

Нагадаємо, на даний час в Україні зареєстровано три лабораторно підтверджені випадки коронавірусу. Одна хвора, літня жінка з Радомишля Житомирської області, померла внаслідок двосторонньої пневмонії. Оскільки у неї була важка стадія хвороби, то її підключали до апарату ШВЛ.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *