“Ні корупції в рибоохороні”: дунайські рибалки перекрили міжнародну трасу

Трасу Одеса-Рені в районі Баштанівки Татарбунарського району перекрили працівники рибальських господарств, які займаються промислом на ріці Дунай і в Чорному морі.

Як повідомляє “Думська”, вони протестують проти політики Держрибагенції, яка, за словами учасників акції, систематично затягує надання квот на вилов живих водних біоресурсів.

Зокрема, протестувальники незадоволені встановленими режимами ведення рибальства на Чорному морі і Дунаї, відповідно до яких, наприклад, вилов дунайського оселедцю починається тільки з 1 березня. Це, кажуть, на руку тільки браконьєрам, які на повну силу вже торгують цією рибою.

«Браконьєрський промисел процвітає, про що свідчить наявність водних живих ресурсів на місцевих ринках. Щоб хоч якось прогодувати свої родини, рибалки вимушені йти “домовлятися” з так званими “контролюючими органами”, поповнюючи ряди браконьєрів”, – відзначається у зверненні асоціцаії до президента Володимира Зеленського.

Також рибалки вимагають змінити положення про науково-промисову раду в Держрибагенції таким чином, щоб до її складу увійшли не менш як 50% представників промислів та громадських організацій.

Ще одна вимога рибалок – відмінити постанову Кабміну від 12 лютого, якою всіх рибалок 3 і 4 районів плавання зобов”язали встановити на човни GPS-маячки.

Незадоволені рибалки й тим, які засоби  лову затверджує Держрибагенція. Наприклад, добувачам рапанів практично заборонили використовувати так звану драгу Хижняка: на всю державу дозволено всього 120 штук.

Нагадаємо, в минулі роки вилківські рибалки неодноразово перекривали Дунай, але тоді вони добивались збільшення ліміту вилову оселедця. Зараз же в них взагалі немє можливості займатись легальним промислом.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *