До Арцизької ОТГ увійдуть всі села району – мер Арцизу проти

До останнього проекту Перспективного плану формування територій ОТГ, який Одеська ОДА спрямувала на затвердження Міністерству громад і територій, з карти Арцизького району “щезли” дві громади – Арцизька й Павлівська, натомість з”явилася єдина Арцизька ОТГ, яка включає в себе усі сільські ради району.

Проти такого формату категорично виступає Арцизький міський голова Володимир Міхов.

Моя позиція наступна. Добровільне об”єднання ніхто не відміняв. Методику створення спроможних громад також. Потрібно дати можливість громадам об”єднатися добровільно, враховуючи методику, а вже хто не прийняв такого рішення, – об”єднувати адміністративним шляхом, але знову ж, з врахуванням методики. в Арцизькому районі, враховуючи добровільність, мало бути чотири спроможні громади: Теплицька, Павлівська, Арцизька і Главанська. Такий формат я представив на засіданні робочої групи в ОДА. Та нас не почули”, – повідомив пан Міхов СИЛІ ГРОМАД.

Утворення Арцизької ОТГ мер міста бачить доцільним в об”єднанні Арцизької міської ради з двома суміжними сільськими радами – Виноградівською та Надеждівською.

Як раніше писала СИЛА ГРОМАД, в Арцизькому районі виявила бажання на об”єднання Главанська ОТГ. На громадських слуханнях, які відбулися 16 лютого, більшість мешканців проголосували за її утворення з суміжними сільськими радами – Прямобалківською, Задунаївською, Новоіванівською та Деленською.

Тим часом Одеська ОДА проігнорувала звернення громадян і представила у Перспективному плані Арцизьку ОТГ, включивши до неї усі населені пункти району.

Арциз

Фото- Ірина Гриб

Авторка – Оксана Піднебесна

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *